Novice

Arhitektka, gradbenica, oblikovalka: odpri vrata svojega ateljeja ali delavnice!

Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU vas v okviru projekta MoMoWo s podporo Ustvarjalne Evrope vabi, da ob mednarodnem dnevu žena javno razkažete svoje delo in projekte. Rok prijave: 20. februar 2017.

Kultura · 10. februarja 2017

MoMoWo-open-call-2017Si arhitektka, gradbenica, oblikovalka?
Je tvoj atelje v Sloveniji?
Sodeluj na drugem dnevu odprtih vrat MoMoWo Open day!
Odpri vrata svojega ateljeja ali delavnice in nam razkaži svoje delo in projekte.

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2017, evropski projekt MoMoWoWomen’s Creativity since the Modern Movement organizira drugi dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, ki se bo odvijal v Lizboni, Oviedu, Parizu, Sloveniji in Torinu (v partnerskih državah projekta MoMoWo).

Dan odprtih vrat ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.

Rok prijave: 20. februar 2017.

Več informacij o pozivu na spletu projekta MoMoWo ali v vabilu (.pdf).
Prijavnica za sodelovanje (.pdf).
Pišite in pošljite prijavo na barbara.vodopivec@zrc-sazu.si.

MoMoWo je prvi izbrani in financirani projekt EU, ki je posvečen arhitektkam, gradbenicam in oblikovalkam. Ženskam torej, ki so aktivne v svetu projektiranja in gradnje. Primarni cilj projekta je prepoznavanje in razumevanje vzrokov, ki so in v določeni meri še ovirajo afirmacijo žensk v svobodnih poklicih. Med cilji MoMoWo je tudi ovrednotenje realiziranih projektov žensk nekdaj in danes. Izgradnja medgeneracijskega mostu naj bi širši javnosti predstavila bogato evropsko dediščino, ki jo je v zadnjih 100 letih (1918–2018) ustvarila ženska kreativnost.
Obiščite spletno stran projekta: http://www.momowo.eu/.

Pri projektu, uspešnem na razpisu za projekte sodelovanja (večjega obsega) 2014, kot partner iz Slovenije sodeluje ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta.