Novice

Animateki dvoletna podpora Ustvarjalne Evrope – MEDIE!

Mednarodni festival animiranega filma Animateka se je ponovno izjemno dobro odrezal in si z odlično ocenjeno projektno vlogo prislužil dvoletno podporo programa Ustvarjalna Evropa – MEDIA ter najvišji znesek (33.000 EUR/leto), ki ga program namenja festivalom kratkih filmov – čestitamo!

Rezultati · 4. novembra 2014

Ocenjevalci poudarjajo, da Animateka kot “vodilni vzhodnoevropski festival animiranega filma” pomembno pozornost namenja predstavljanju bogastva vzhodnoevropske produkcije animiranega filma skozi različne tekmovalne sekcije (vključno s študentsko in otroško/mladinsko) in razvoju občinstev z obsežnim in raznolikim filmsko-vzgojnim programom za odrasle in otroke: “učinek raznolikih dejavnosti je zelo pozitiven. Veliko pozornosti je namenjene izobraževanju na najrazličnejših otroških in strokovnih delavnicah s priznanimi animatorji, pa tudi izobraževalnemu gradivu za učitelje.” Ocenjevalna komisija v svoji oceni zelo pohvali tudi organizacijske in spremljevalne vidike festivala in njegovega glavnega producenta, Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta: “Izkušena in dinamična ekipa si nenehno prizadeva, da bi ta dogodek še bolj približala občinstvu, čeprav ima na voljo omejena sredstva. Sodelovanje z mednarodnimi in nacionalnimi partnerskimi organizacijami je dobro, tako kot dejavnosti, ki niso del samega dogodka.”

Na drugem roku razpisa podprograma MEDIA za podporo evropskim filmskim festivalom (S32/2013, rok 4/7/2014) je bilo treba doseči prag 73,5 od 100 točk. Animateki so ocenjevalci dodelili 81 točk, zato je bila izbrana za sofinaciranje EU kot eden od 50 izbranih projektov v okviru tega roka.

Vsi rezultati razpisa S32/2013 (roka 28. 2. in 4. 7. 2014) 

Center Ustvarjalna Evropa iskreno čestita tokrat edinemu slovenskemu filmskemu festivalu s podporo Ustvarjalne Evrope – MEDIE in bo ob zaključku prvega leta izvajanja programa Ustvarjalna Evropa, osredotočenega na razvoj občinstev, na decembrski 11. Animateki sodeloval kot pokrovitelj nagrade za najboljši animirani film po izboru občinstva v programu za otroke in mladino Slon! Nagrada je priznanje Centra Ustvarjalna Evropa festivalu za odlične prakse razvoja občinstev in filmske vzgoje.