Novice

Animateka Z MEDIA Podporo Ustvarjalne Evrope!

Sr(e)čna 13. ANIMATEKA z MEDIA podporo Ustvarjalne Evrope! 13. decembra pa vabljeni na “Uspešno … Ustvarjalno 2016”! Evropska komisija je novembra zagotovila dodatne finance za kakovostne filmske festivale s čakalnega seznama v okviru letošnje podpore programa Ustvarjalna Evropa MEDIA. Med devetimi evropskimi festivali z rezervnega seznama, ki bodo deležni nadnacionalne podpore, je tudi Animateka! Prejela […]

Rezultati · 5. decembra 2016

Animateka 2016

Sr(e)čna 13. ANIMATEKA z MEDIA podporo Ustvarjalne Evrope!
13. decembra pa vabljeni na “Uspešno … Ustvarjalno 2016”!

Evropska komisija je novembra zagotovila dodatne finance za kakovostne filmske festivale s čakalnega seznama v okviru letošnje podpore programa Ustvarjalna Evropa MEDIA. Med devetimi evropskimi festivali z rezervnega seznama, ki bodo deležni nadnacionalne podpore, je tudi Animateka! Prejela bo najvišji možni znesek za festivale kratkega filma (33.000 EUR), saj je izpolnila več kot 80 % zahtevnih kriterijev omenjenega razpisa.

Trinajsta, »sr(e)čna« edicija festivala se začenja prav danes in v naslednjem tednu nudi odličen vpogled v sodobno produkcijo animiranih filmov Srednje in Vzhodne Evrope, tematske retrospektive in obilo priložnosti za male in velike ljubitelje animacije.

Za povezovanje in usposabljanje ustvarjalcev letos v sodelovanju z zavodom Bunker, Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji / zavodom Motovila in Društvom slovenskega animiranega filma med 6. in 9. decembrom skrbi tudi nova platforma za profesionalce, AnimatekaPRO.

***
Uspešno … Ustvarjalno 2016

Zahvaljujoč odlični novici o podpori za Animateko, Slovenija letos festivalsko shemo zaključuje s 100 % uspešnostjo!
Vsi trije filmski festivali, ki so zaprosili za podporo podprograma MEDIA, so si jo v izjemni konkurenci tudi izborili! Zato ponovno iskreno čestitamo Kino Otoku, Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu – LIFFe in Animateki!

Ker pa skupaj z vami želimo čestitati prav vsem organizacijam, ki so letos uspešno prepričale evropske ocenjevalce razpisov obeh podprogramov Ustvarjalne Evrope, vas vljudno vabimo, da z nami zaključite »Uspešno … ustvarjalno 2016«!

V torek, 13. 12. se ob 11. uri dobimo v Slovenski kinoteki (Miklošičeva 28, Ljubljana): predstavili bomo letošnje rezultate in uspešne organizacije, ekipa Motovile (CED Slovenija) pa časti druženje in filmsko presenečenje ob zaključku praznovanja 25. obletnice podprograma MEDIA!

Vabljeni!

Vaša ekipa CED Slovenija / Motovila.

25MEDIA