Novice

Aksioma razstavlja: James Bridle – Moja radost v jasni noči

Aksioma v sredo, 20. feb. 2019, ob 19. uri vabi v svoj Projektni prostor na odprtje razstave »James Bridle – Moja radost v jasni noči«. Delo je nastalo v okviru projekta State Machines s podporo ustvarjalne Evrope.

Kultura · 19. februarja 2019
Foto: James Bridle – Moja radost v jasni noči s podporo programa Ustvarjalna Evropa. Vir: Aksioma.

James Bridle se v svojem delu ukvarja s tem, kako politične in družbene naravnanosti oblikujejo tehnologijo in kako nove tehnologije oblikujejo naše razumevanje sveta. V svojem delu Moja radost v jasni noči poveže zgodovine nadzorovanja in tajnega komuniciranja, podatkov in vizualnosti, migracij in nacionalizma prek videov, grafik in vaj v obnavljanju baz podatkov in pripovedovanju zgodb.

Delo je nastalo v okviru projekta State Machines, skupnega projekta Ustvarjalna Evropa – Kultura, pri katerem sodelujejo Aksioma (SI), Drugo more (HR), Furtherfield (VB), Institute of Network Cultures (NL) in NeMe (CY). Projekt State Machines preučuje nove odnose med državami, državljani in brezdomovinstvom, ki ga omogočajo nove tehnologije. Projekt se osredotoča na to, kako take tehnologije vplivajo na identiteto in državljanstvo, digitalno delo in finance.

James Bridle – Moja radost v jasni noči
Projektni prostor zavoda Aksioma, Ljubljana
20. feb.–22. mar. 2019
Več o razstavi na spletu zavoda Aksioma.