Sedemnajst ustvarjalnih na kupu!

/
Kolikokrat imate priložnost na kupu srečati tolikšno število slovenskih kulturnih izvajalcev, ki so na enem razpisu uspeli pridobiti podporo Ustvarjalne Evrope? Vabljeni v četrtek, 8. junija v Hišo EU na srečanje predstavnikov organizacij, ki so letos na evropskem razpisu za projekte sodelovanja Kultura podrle rekord. Veselimo se predstavitev 16. zmagovalnih projektov in druženja s predstavniki uspešnih organizacij, ki so navdušile mednarodne ocenjevalce.

dogodek-v-hisi-eu2

Na razpisu za Projekte sodelovanja 2017 podprograma Kultura (program Ustvarjalna Evropa) je bilo izmed več kot 500 upravičenih prijav na evropski ravni izbranih 81 projektov, prijavljenih iz 23. različnih držav. Od tega slovenske organizacije sodelujejo v kar 20-odstotkih vseh odobrenih projektov oziroma v vsakem petem podprtem projektu! Izkupiček v hudi konkurenci: 1,2 milijona EUR podpore za 7 vodij in 10 partnerjev iz Slovenije.

Vas zanima, kako jim je uspelo? Bi želeli vedeti, kakšne aktivnosti bodo v okviru projektov izvajali v prihodnjih letih? Ste tudi vi že prejemnik sredstev Ustvarjalne Evrope in želite deliti vaše izkušnje? Če ste prikimali, ste vabljeni na »Sedemnajst ustvarjalnih na kupu!«. Na koledarju zabeležite četrtek, 8. junij, Hiša EU, Ljubljana, ob 10. uri.

Projektno delo in sodelovanje za uspešne kulturne izvajalce se zdaj šele dobro začenja, zato jih zavod Motovila (CED Slovenija) vabi na srečanje v Hišo EU. Namen dogodka je po eni strani zainteresirani javnosti predstaviti odobrene projekte, po drugi strani pa kulturne izvajalce opremiti s praktičnimi napotki in informacijami, da bodo »nov« projekt s podporo Ustvarjalne Evrope s čim manj zapleti pripeljali do konca.

Veselimo se druženja s predstavniki sedmih vodij projektov manjšega obsega (KUD Sodobnost, Moderna galerija, Aksioma – zavod za sodobne umetnosti, MoTa – muzej tranzitornih umetnosti, Pionirski dom, Založba Goga in Hiša! društvo za ljudi in prostore) in desetih slovenskih partnerjev v mednarodnih projektih: Tehniški muzej Slovenije, Lutkovno gledališče Ljubljana, Javni zavod RS za varstvo kulturne dediščine, Univerza v Ljubljani, Zavod Federacija, Mesto žensk in Ustanova Gallus (v projektih manjšega obsega) ter Društvo Ljudmila, CUK Kino Šiška in Umetnostna galerija Maribor (v projektih večjega obsega).

Vabljeni!

Program in prijava na dogodek tukaj.
O dogodku POROČAMO tukaj.