Znani prejemniki EU nagrade za popularno glasbo

/
Vabljeni h glasovanju za nagrado občinstva!

Evropska komisija in Eurosonic Noorderslag sta objavila prejemnike nagrade EU za rock, pop in plesno glasbo »European Border Breakers Awards« (EBBA) za leto 2015. To so Klangkarussell (Avstrija), Melanie De Biasio (Belgija), MO (Danska), Indila (Francija), Milky Chance (Nemčija), Hozier (Irska), The Common Linnets (Nizozemska), Todd Terje (Norveška), Tove Lo (Švedska) in John Newman (Velika Britanija), ki bodo prejeli nagrado 14. januarja 2015 na festivalu Eurosonic Noorderslag v Groningenu na Nizozemskem. Čestitamo!

Vabljeni h glasovanju!
Eden od zmagovalcev bo namreč prejel tudi nagrado občinstva (Public Choice Award). Od 21. oktobra do 19. decembra lahko oddate glas za svoje najljubše izvajalce in osvojite potovanje na podelitev nagrad na Nizozemskem. Glasujte zdaj >>>

Glasbene nagrade EBBA so sicer eden od posebnih ukrepov, predvidenih v okviru podprograma Kultura, ki je del programa Ustvarjalna Evropa (2014–2020). Namen nagrade EBBA je priznavanje in nagrajevanje uspeha novih talentov na področju pop, rock in plesne glasbe, ki so dosegli uspeh v Evropi s prvo mednarodno izdajo albuma izven matične države.

Več o nagradi EBBA
Več o nagradi na CED Slovenija.