Za nami je 22. sarajevski filmski festival

/
Letošnji program festivala, ki se je zaključil v soboto 20. avgusta 2016, je v različnih kategorijah ponudil 223 filmov iz 61 držav, strokovni program CineLink Industry Days pa se je osredotočal na TV serije, njihove zakonitosti ter priložnosti, ki jih ponujajo znotraj filmske industrije.

Kot zaključni rezultat festivala lahko štejemo tudi več kot 100.000 obiskovalcev ter udeležbo številnih predstavnikov mednarodne filmske industrije, filmskih ustvarjalcev in predstavnikov medijev, kar dogodku daje status vodilnega festivala v regiji.
Gledalci so si lahko na 22. sarajevskem filmskem festivalu ogledali tudi 5 slovenskih filmov – Nočno življenje, Nika, Dobro unovčeno popoldne, Mama, kratki film Meje pa je Damjanu Kozoletu prinesel posebno nagrado za človekove pravice.
Na povabilo organizatorjev festivala se je programa za strokovno javnost udeležila tudi predstavnica CED Slovenija Lucija Štaut, ki se je v okviru CineLink Industry Days udeležila Regionalnega foruma, ki se je letos osredotočil na TV serije – segment avdiovizualne projekcije, ki po svetu kvantitativno in kvalitativno dosega izjemne rezultate.
V okviru festivala je potekalo tudi srečanje predstavnikov CED iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Bolgarije, Makedonije in Češke, ki so spregovorili o izzivih, preteklih dogodkih ter načrtih za prihodnost v okviru njihovih organizacij.