Z Motovilo na festival LIFFe

/
Med 7. in 18. nov. vabljeni na 29. edicijo mednarodnega filmskega festivala. Program vključuje tudi MEDIA podprte evropske filme in tiste, nominirane za nagrado LUX. Z znanjem in srečo si lahko zagotovite brezplačne vstopnice za ogled filmov Stix in Bojevnica. Simon Popek, direktor festivala, ju uvršča med filme, ki znajo politično spretno in nevsiljivo vtkati v svojo zgodbo. Spremljate FB CED Slovenia MEDIA!

LIFFe

Od leta 1990 Ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFe, največji in najpomembnejši mednarodni filmski dogodek v Sloveniji, svoj program namenja samoniklemu, sodobnemu in družbenopolitičnemu avtorskemu filmu Evrope in sveta. 29. edicija festivala poteka tudi s podporo podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope. Program letošnjega festivala že tradicionalno opominja, kako je film nerazdružljiv s politično realnostjo, ne glede na to, s katere strani jo filmarji »primejo«, meni Simon Popek.
Več o programu: LIFFe.

Nagradna igra: Z Motovilo na festival LIFFe

Na festivalskem programu so tudi evropski filmi, nominirani za nagrado evropskega parlamenta LUX. Dva izmed desetih nominiranih filmov si lahko brezplačno ogledate s sodelovanjem v nagradni igri preko FB @CEDSlovenia MEDIA. V torek, 30. okt. in 6. nov., bomo objavili nagradno vprašanje* in izmed prispelih odgovorov podelili po 4 karte za ogled filma Styx in Bojevnica (po dva kompleta za vsak film). Nagradna igra bo potekala do 12. nov., ko bomo na @CEDSlovenia MEDIA objavili zadnje nagrajence.

Vprašanja si bomo sposodili iz filmskega kviza European Film Award – EFA, v katerem lahko sodelujete do 5. nov. do 12.00 in si priborite pot v Španijo (Seviljo) na podelitev nagrad EFA.

O filmih
Stiks, r. Wolfgang Fischer: Alegorična eksistencialna drama o boju za preživetje sredi oceana otipljivo predstavi kruto izkušnjo begunca, ki ni več gospodar svoje usode.
Projekcija: 8. nov. ob 19.00 (Cankarjev dom Ljubljana, Kosovelova dvorana).
Bojevnica, r. Benedikt Erlingsson: Navdihujoča zgodba o ženski, ki v skrbi za ohranitev neokrnjene islandske narave drzno bije bitko proti industriji aluminija.
Projekcija: 17. nov. ob 16:45 (Cankarjev dom Ljubljana, Kosovelova dvorana).

Sicer so letošnji ožji finalisti za nagrado LUX filmi Stiks avstrijskega režiserja Wolfganga Fischerja, Druga stran vsega srbske režiserke Mile Turajlić in Bojevnica islandskega režiserja Benedikta Erlingssona. Več o nominirancih tukaj.

Kakšen art kino potrebujemo?

Motovila (CED Slovenia) v sklopu strokovnega programa na LIFFe in v sodelovanju z Art kino mrežo Slovenije organizira strokovno srečanje »Kakšen art kino potrebujemo?«. V torek, 13. nov. (Cankarjev dom, dvorana E1, drugo preddverje, 10.00–13.00) bomo skupaj z gosti iz tujine razmišljali o različnih oblikah art kinematografov, predstavljali primere dobrih praks in se spraševali o tem, kakšen art kino potrebujemo.