Wolfgang Spahn: 808 Kick Drum Modul

/
Društvo Ljudmila vabi na delavnico izdelovanja 808 Kick Drum modula, 3. in 4. november 2015.

Društvo Ljudmila vabi na delavnico izdelovanja 808 Kick Drum modula, ki jo bo vodil Wolfgang Spahn, vizualni umetnik, ki deluje v Berlinu.

Delavnica je del projekta Changing Weathers, katerega pobudnik je Arctic Perspective Initiative (API), koordinira pa ga Zavod Projekt Atol (SI) v partnerstvu z Sonic Acts (NL), RIX-C (LV), Finnish Bioart Society (FI), Hilde Methi (NO), Time’s Up (AT) in Ljudmilo (SI).
Projekt Changing Weathers sofinancira s Evropska Unija v okviru Ustvarjalne Evrope – podprogram Kultura.

Udeleženci delavnice bodo s posebno tehniko izdelovanja PCB-jev iz papirja izdelali 808 Kick Drum modul, svojevrsten klon legendarne TR-808 ritem mašine, ki jo prepoznamo v zvokih hiphopa in elektra iz osemdesetih. Njeno vezje velja za največkrat klonirano in kopirano elektronsko vezje v zgodovini, ki je zaradi svoje funkcionalnosti odlično izhodišče za učenje ritmične zvočne sinteze. Vezje Kick Drum modula je funkcionalna kopija izvirnika s kontrolami – Accent, Decay, Tone in Level, a s sodobnimi nadomestki za op-ampe in tranzistorje.

Foto: Spletna stran projekta Changing Weathers

Modul bo izdelan s „papirnato“ tehniko – na papir natiskano shemo vezja položimo na perfboard ter vanj vstavljamo komponente. Poleg 808 modula bodo udeleženci sestaviti tudi DC-DC 5V to 2x12V Converter Board za napajanje preko USB kabla, ki pride še kako prav pri ostalih DIY elektronski inštrumentih (kot je npr. Benjolin!).

PRIJAVA: Prispevek za dvodnevno delavnico (skupaj 8 ur) je 25€. Udeleženci ga poravnajo pred začetkom delavnice. Cena predstavlja izključno stroške materiala, izdelki ostanejo v vaši lasti.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje ni potrebno.
Prijave zbirajo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest!

Delavnica bo potekala 3. in 4. novembra 2015, med 17. in 21. uro, v prostorih Društva Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana.

Več o dogodku tukaj.
Spletna stran projekta.
Več o projektu na CED Slovenija.