Vpis v šolo za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti

/
Šola Svet umetnosti se ob dvajseti obletnici obstoja vrača s prenovljenim programom. Šola je namenjena vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in teorije. Učni program vključuje predavanja, seminarje in module ter delo v praksi, izobraževanje pa bo potekalo dve leti. Rok za prijavo: 15. januar 2017.

Učni program: predavanja, seminarji in moduli, delo v praksi

Svet-umetnostiIzobraževanje poteka dve leti in je razdeljeno na dva letnika:
Prvi letnik (januar–junij 2017) je posvečen pridobivanju umetnostnozgodovinskih, teoretskih in metodoloških znanj, udeleženci in udeleženke pa se bodo kot asistenti preizkusili pri pripravi dveh razstav sodobne umetnosti. Ob koncu prvega letnika morajo vsi udeleženci pripraviti virtualno razstavo, na podlagi te in uspešnega dela v prvem letniku je izbrana manjša skupina udeležencev, ki napredujejo v drugi letnik.
Drugi letnik (september 2017–junij 2018) je namenjen snovanju končne razstave in preizkušanju v praksi.

Redna tedenska izobraževalna srečanja potekajo ob četrtkih med 16.00 in 19.30 uro v Projektni sobi SCCA na Metelkovi 6 v Ljubljani.

Komu je šola namenjena?

Vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in teorije, ne glede na izkušnje, starost in izobrazbo. Šolski program je interne narave in je namenjen skupini udeleženk in udeležencev, ki je izbrana na podlagi javnega razpisa. Izbranih bo predvidoma 10 udeležencev.

Šolnina

1. letnik (januar–junij 2017): 350 EUR za študente, brezposelne in samozaposlene v kulturi, 400 EUR ostali
2. letnik (september 2017–junij 2018): 500 EUR

Prijava

Do 15. januarja 2017 izpolnite elektronsko prijavo in ji priložite svoj življenjepis, motivacijsko pismo in kratko refleksijo razstave sodobne umetnosti (kritika, recenzija ali poročilo; do največ 5.000 znakov brez presledkov). Kandidate in kandidatke, ki se bodo na podlagi poslanega gradiva uvrstili v ožji izbor, bomo povabili na razgovor v začetku januarja 2017.

Dodatne informacije

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje: Lara Plavčak, lara.plavcak@scca-ljubljana.si, tel: 01 431 83 85 (tor.–čet., 10.00–16.00)