Vas zanima kulturna scena v Severnem Porenju-Vestfaliji?

/
NRW KULTURsekretariat iz nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija vabi novinarje, kuratorje in profesionalce s področja fotografije, filma, videa, novih tehnologij, digitalne kulture, jazz in improvizirane glasbe, da se jeseni letos udeležijo mednarodnega programa »North Rhine-Westphalia (NRW) Kultur International Visitors Programme«.
Vir: @IVP.NRW.

NRW KULTURsekretariat v sodelovanju s svojimi občinskimi partnerji in različnimi kulturnimi ustanovami iz nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija organizira in promovira inovativne projekte, festivale in programe na področju gledališča, glasbe, vizualnih umetnosti, literature, plesa, interneta in digitalnih medijev. Med drugim izvaja tudi mednarodni program NRW Kultur International Visitors Programme za novinarje, posrednike, odločevalce politik, kuratorje in druge profesionalce s področja kulture z namenom povezovanja in izmenjave izkušenj s kulturnimi izvajalci v Severnem Porenju-Vestfaliji.

NRW KULTURsekretariat za drugo polovico leta 2018 razpisuje naslednje programe v Kölnu:

– Študijski obisk / Event trip: »The International Photography Scene in Cologne and Beyond« (26. sept.–1. okt.) za kuratorje, direktorje festivalov in novinarje s področja fotografije. Na voljo so tri mesta, rok prijave je do 13. jul. 2018.

– Študijski obisk / Event trip: »12th Short Film Festival Cologne. Crossing Genres New Aesthetics, New Narratives, New Technologies« (13.–18. nov.) za filmske ustvarjalce, kuratorje, organizatorje dogodkov in novinarje s področja filma, videa, novih tehnologij in digitalne kulture. Na voljo so štiri mesta, rok prijave je do 3. avg. 2018.

– Študijski obisk / Event trip: »Next Level Festival for Games Games, Digital Culture and Performance in North Rhine-Westphalia« (21.–26. nov.) za kuratorje, razstavljavce in novinarje s področja video iger in digitalne kulture. Na voljo je šest mest, rok prijave je do 10. avg. 2018.

– Študijski obisk za novinarje / Press trip: »KLAENG Festival 2018 Jazz and Improvisation in North Rhine- Westphalia« (22.–26. nov.) za glasbene novinarje, ki pišejo o jazzu in improvizirani glasbi. Na voljo so tri mesta, rok prijave je do 10. avg. 2018.

Podrobnejši opis posameznih študijskih poti NRW Kultur International Visitors Programme (.pdf). Več o programu tukaj, prek FB @IVP.NRW oz. na naslovu spodaj.

NRW KULTURsekretariat bo udeležencem programa kril stroške potovanja, namestitve, lokalnih prevozov in sodelovanja v izbranem programu. Od udeležencev se pričakuje, da imajo na svojem profesionalnem področju dobro vzpostavljene stike doma in v tujini, da bodo vzpostavili dolgoročne stike in sodelovanja s kulturnimi izvajalci na območju Severnega Porenja-Vestfalije in so vešči angleškega jezika. Udeleženci so po koncu programa dolžni izpolniti obsežen vprašalnik, ki je namenjen notranji evalvaciji izvajanja programa, od novinarjev pa se pričakuje poročanje o programu.

Prijavni obrazec (Participant Suggestion Form_NRW, .docx) pošljite na naslov:
Anna-Lisa Langhoff
T: +49 (0)202 698 27 222, F: +49 (0) 202 698 27 203
E: langhoff@nrw-kultur.de, W: https://www.nrw-kultur.de/