Vabljeni na festival Noči v stari Ljubljani

/
Imago Sloveniae med 29. in 31. avg. 2019 v sklopu projekta Glasovi manjšin s podporo Ustvarjalne Evrope prireja 31. Mednarodni festival Noči v stari Ljubljani. Program vključuje več kot 30 koncertov in mednarodni simpozij, dogodki pa so za obiskovalce brezplačni.

Staro mestno jedro Ljubljane bo zadnji teden v avgustu ponovno zaživelo, kot kulturno prizorišče največjega pouličnega festivala v prestolnici. Na več kot 10 lokacijah se bo v objemu čarobnega historičnega ambienta odvilo več kot 30 koncertov etno/jazz glasbe in drugih kulturnih dogodkov. V okviru festivala bo potekal tudi Mednarodni etnomuzikološki simpozij Zvok, pesem, političnost, ki ga Imago Sloveniae pripravlja v sodelovanju z vodilnim svetovnim združenjem etnomuzikologov in etnokoreologov ICTM – International Council for Traditional Music.

Festival Noči v stari Ljubljani je del aktivnosti projekta Glasovi manjšin (Voices of Minorities), s katerim želijo partnerji projekta izpostaviti pogosto podcenjen, celo spregledan, a zaradi tega nič manjši vpliv etničnih manjšin na družbo in kulturo (predvsem glasbo) v evropskem prostoru. Osrednja ideja projekta je izmenjava glasbenikov in skupin, katerih glasba odraža vplive etničnih manjšin, med štirimi sodelujočimi partnerji: Imago Sloveniae (SI), Trefpunt (BE), Musicastrada (IT) in Hagyományok Háza (HU).

Za več glej program festivala in mednarodnega interdisciplinarnega simpozija Zvok, pesem in političnost.