V torek po nasvet

/
Prvi razpisi nove Ustvarjalne Evrope bodo objavljeni aprila in z zelo kratkimi roki za oddajo vlog. Od 9. marca naprej vabimo na KULTorke prek spleta. Predhodni dogovor glede termina je obvezen.

Čeprav na uradno sprejetje nove Ustvarjalne Evrope 2021–2027 še čakamo, smo na februarskem srečanju mreže CED s predstavniki Evropske komisije in Izvajalske agencije EACEA izvedeli, da bodo prvi razpisi objavljeni aprila in z zelo kratkimi roki za oddajo vlog (1–2 meseca), predvidoma pred poletjem. Zdaj je torej čas za iskanje partnerjev in snovanje novih mednarodnih kulturnih projektov.
Nova Ustvarjalna Evropa z rekordnim proračunom bo uradno predstavljena junija v Lizboni kot del programa portugalskega predsedovanja EU. Več na spletu Culture Action Europe tukaj.

Ministrstvo za kulturo RS je januarja izdalo sklep, s katerim je zagotovilo delno sofinanciranje za delovanje Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji do 30. 6. 2021 in s tem v tem obdobju omogočilo izvajanje dejavnosti CED Slovenija v manjšem obsegu in z manjšo ekipo.

Zaradi trenutne situacije s covid-19 osebna srečanja zaenkrat še niso mogoča v polni meri, vabimo pa na KULTorke prek spleta.

KULtorek je namenjen
brezplačnemu svetovanju (do 45 minut na organizacijo) o programu Ustvarjalna Evropa, ki vključuje:
… pomoč organizacijam, ki izvajajo tekoče projekte s podporo Ustvarjalne Evrope,
… informacije o možnostih sodelovanja v Ustvarjalni Evropi za potencialne nove prijavitelje na razpise za sofinanciranje EU,
… pomoč pri iskanju partnerjev in koproducentov po Evropi,
… informacije o drugih priložnostih za mednarodno sodelovanje.

Vse zainteresirane prosimo za obvezen predhodni dogovor glede termina, in sicer prek e-pošte info@ced-slovenia.eu. Z brezplačnimi svetovanji pričnemo v torek, 9. marca.

Med delavniki smo dosegljivi tudi prek elektronske pošte in družbenih omrežij. Pokličete (059 01 65 76) nas lahko v času uradnih ur, tj. torek-četrtek, od 10h do 13h.

Spremljajte #Motovila #CEDSlovenia, berite naše e-novice.

Če vas zanimajo prvi razpisi nove Ustvarjalne Evrope (2021–2027) … in mnogo več, priporočamo – še posebej pred svetovanjem:
Kakšna je vloga evropske mreže Centrov Ustvarjalna Evropa?
Sedem let Slovenije v Ustvarjalni Evropi. Zgodba o uspehu!
Pregled rezultatov Ustvarjalna Evropa 2014–2020.
Video serija »Uspešno … ustvarjalno. Praznujmo skupaj!«

Video izjava predstavnikov Evropske komisije o uspehih Slovenije in prihodnjem programu EU za kulturo in film:
*Barbara Gessler, vodja enote Ustvarjalna Evropa Generalnega direktorata za izobraževanje in kulturo
*Martin Dawson, namestnik vodje enote Ustvarjalna Evropa MEDIA, Generalnega direktorata za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo.