V novo šolsko leto z gledališčem in knjigo

/
KUD Sodobnost in Mini teater že komaj čakata šolski zvonec.

Poletje je čas za snovanje novih idej ter pripravo projektov, da lahko jeseni zaživijo in privabijo obiskovalce, ki po poletnem vrvežu komaj čakajo sveže kulturno udejstvovanje.
Pričetek novega šolskega leta je tik pred vrati, čas je za nove zgodbe, nova prijateljstva in nove dogodivščine. Ne zamudite zanimivih vsebin, ki vam jih pripravljajo kulturne organizacije za popestritev pouka ter prostega časa.

Naša mala knjižnica čaka vedoželjne bralce

Knjige, detektivske naloge, potujoči kovčki, pisma presenečenja, nagrade , spodbujanje branja in domišljije, spoznavanje Evrope, tujih pisateljev ter tuje kulture in književnosti. Ste ravnokar dobili idejo kako popestriti ure slovenščine, likovne vzgoje, glasbe ali podaljšanega bivanja?
Sodelovanje v projektu Naša mala knjižnica, ki ga pripravlja KUD Sodobnost International, je namenjen najmlajšim bralcem od vrtca, do 5. razreda osnovne šole in omogoča popestritev šolskih uric skozi celotno šolsko leto.
Letošnje leto bo še posebej pestro, saj bo projekt hkrati potekal tudi po šolah iz Litve in Poljske.
Že komaj čakate, da začnete potovanje s knjižnimi junaki in pisatelji? Poglejte si spletno stran www.nasamalaknjiznica.si, kjer najdete tudi prijavnico za sodelovanje v projektu. Rok za prijavo je 23. september 2015.

Projekt Naša mala knjižnica je podprt s strani programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.

Več o projektu na CED Slovenia

Mini teater premierno v novo sezono

Mini teater v novo šolsko leto vstopa s prvo otroško premiero nove sezone Mini teatra. V torek, 1. septembra 2015, ob 18:00, vas vabijo, da si ogledate lutkovno predstavo O dečku in pingvinu, ki govori o prijateljstvu, osamljenosti in medsebojnem razumevanju.
Predstava je namenjena najmlajšim otrokom in na duhovit, nežen ter preprost način pripoveduje zgodbo o dečku, ki nekega dne pred vrati najde pingvina in ga želi nekomu ali nekam vrniti.
Ne zamudite odlične koprodukcije Mini teatra z Lutkovnim gledališčem Maribor in društvom Moment ter se z dečkom odpravite na pustolovsko potovanje iskanja cilja – iskrenega prijateljstva.

Predstava O dečku in pingvinu je predpremiero doživela konec avgusta v okviru 17. festivala Mini teatra za otroke ‘Mini poletje. Program Mini poletja in s tem tudi predstava nastajata v okviru evropskega projekta Puppet Nomad Academy IV, ki je podprt s strani programa Ustvarjalna Evropa, podprogram Kultura.

Več o Mini teatru in predstavi O dečku in pingvinu.