Novice

V Narodno galerijo na muzejsko izobraževalno delavnico

Muzejski pedagogi in vodniki vabljeni na tridnevno brezplačno delavnico v Narodno galerijo (25.–27. jan.), kjer boste spoznali inovativno metodologijo za spodbujanje srednješolcev k likovni umetnosti. Delavnica je del mednarodnega projekta PrisluhniMi/HearMe s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kultura · 17 januarja, 2017
Vir: Narodna galerija, projekt PrisluhniMi / HearMe.
Vir: Narodna galerija, projekt PrisluhniMi / HearMe.

Narodna galerija je vodja evropskega projekta PrisluhniMi / HearMe, ki želi zbližati muzeje z mladostniki, starimi med 14 in 19 let. V sodelovanju z mednarodnimi partnerji (Kunsthistorisches Museum Wien, Avstrija, Galerija Matice Srpske, Srbija in socialni inštitut SISE, Španija) razvija inovativno metodologijo, s katero želi likovno umetnost približati mladim v srednjih šolah. Metoda HearMe združuje »poslovno metodo BrickMe, odprt pogovor o umetnosti in LEGO resno igro«.
Več o projektu: http://projecthearme.org/ ali na FB.

Delavnica za muzejske pedagoge in vodnike

Narodna galerija bo v Ljubljani, med 25. in 27. januarjem 2017, organizirala brezplačno tridnevno delavnico (vsak dan med 9. in 17. uro). Delovni jezik delavnice bo angleščina, program delavnice bodo prijavljeni prejeli naknadno. Število udeležencev je omejeno na 20, prijavite pa se lahko do zapolnitve prostih mest na dejavnosti@ng-slo.si.

Za več informacij se lahko obrnete na kustosa, koordinatorja projekta:
Nataša Braunsberger (T: +386 1 24 15 415, E: natasa_braunsberger@ng-slo.si)
Michel Mohor (T: +386 1 24 15 435, E: michel_mohor@ng-slo.si)

Vabljeni!