V Maribor na Drugajanje: letos čez reko

/
Drugajanje je mednarodni sodobni gledališki festival, ki že sedemnajsto leto v Mariboru nagovarja vse, a predvsem: mlade! Letos bo potekalo od 27. do 29. nov. in prestopilo iz matičnega odra, Amfiteatra ll. Gimnazije Maribor, čez reko v mesto, v center, tudi na ulico. Zavod Bunker vas vabi na »presečišče lokalnega in globalnega v Maribor – na srečanje z Umetnostjo«.
Drugajanje v Mariboru. Vir: @bunkerljubljana.

Drugajanje letos zaznamujejo močna povezanost mreže, katere del je, mreže Festivals in Transition, festivalov v tranziciji in pa teme urbanega ter povezanosti mest in umetnosti. Letošnji program tako išče intimno na presečišču lokalnega in globalnega – vse od velikih svetovnih zgodb, kot je Antigona Matije Ferlina (v sodelovanju z Nagibom na oder), do izgubljene zgodbe neke Margarete, ki jo je na bolšjem trgu našel Janek Turkowski in nas povabil vanjo. Vse od performansa Siniše Labrovića na najbolj obljudenem mestnem trgu do zasedbe Salona s Strniševimi Žabami.

KAJ: Festival Drugajanje 2018
KDAJ: 27.–29. nov. 2018
KJE: Maribor
Več informacij in program na spletu zavoda Bunker.

Od leta 2012 je zavod Bunker s festivalom Drugajanje vpet v mrežo Festivals in Transition, ki v obdobju 2016–2018 izvaja projekt Urban Heat s podporo Ustvarjalne Evrope. Mreža partnerskih festivalov si z umetniškimi raziskovanji prizadeva nasloviti razmerja med mestom in umetnostjo.