“Ustvarjalno jutro” na festivalu Design District v Zagrebu

/
Želite ustanoviti svoj »creative hub«? Iščete odgovore na vprašanja, kako voditi kreativni center, kakšni modeli obstajajo? Se želite povezati z drugimi centri? Priložnost za ideje in mreženje je v torek, 13. junija v Zagrebu na »Ustvarjalnem jutru«.

Center Ustvarjalna Evropa Hrvaška v sodelovanju z Design District Zagreb organizira predstavitev  t. i. kreativnih centrov iz Evrope. Dogodek je sestavljen iz dveh delov: I. del »Ustvarjalno jutro« (predavanja odprta za širšo javnost) in II. del »Ustvarjalno mreženje« (udeležba samo s prijavami).
Več informacij je na voljo prek spletne strani.

Poleg Poligona (predstavlja Luka Piškorič) bodo predstavljeni tudi modeli kreativnih centrov iz Nemčije, Španije, Švedske in Danske.

Na dogodku bo tudi predstavnica Evropske Komisije, Barbara Stacher in predstavnica Motovile/CED Slovenija, Mateja Lazar.

cover

Ali ste vedeli, da je Komisija je v okviru razpisa Network of Creative Hubs and Co-working Spaces (EAC/S08/2015) izbrala konzorcij organizacij, katerega cilj je podpora vzpostavitvi mreže ustvarjalnih središč in prostorov, ki omogočajo sodelo (co-working). Konzorcij sestavljajo British Council (vodja), European Business and Innovation Centre Network (EBN), Bios Exploring Urban Culture, Addict – Agência para o Desenvolvimento das Indústrias Criativas, Betahaus GmbH & Co. KG, Kulturni Kod, Creative Edinburgh Ltd in Factoria Cultural – Vivero de Industrias Creativas.