Ustvarjalni Maribor

/
*PRIJAVE (PODALJŠANE) DO 3.2.2014* V torek, 4. februarja 2014, Center Ustvarjalna Evropa in Narodni dom Maribor vabita na informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa v Mariboru, ki bo potekal v Vetrinjskem dvoru med 12.30 in 16.00.

Nov program EU Ustvarjalna Evropa bo v naslednjih 7 letih z 1,4 mrd evrov glavni vir za financiranje evropskih kulturnih projektov. Program Ustvarjalna Evropa združuje nekdanja programa *Kultura* (za kulturni sektor) in *MEDIA* (za filmsko in avdiovizualno področje) in je namenjen kulturnim in ustvarjalnim organizacijam, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijale evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevale k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

Za koga?
Namen informativnega dne je omogočiti ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti, da se seznanijo s prioritetami, strukturo in aktualnimi razpisi za sofinanciranje projektov v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Program bosta predstavili *Mateja Lazar* (podprogram Kultura) in *Sabina Briški* (podprogram MEDIA), predstavnici Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki nadaljujeta uspešno delovanje informacijskih pisarn MEDIA Desk Slovenija in Kulturne stične točke v Sloveniji, ki sta z 31. 12. 2013 prenehali delovati.

Okvirni program
12.30-13.15 *Uvodna predstavitev programa Ustvarjalna Evropa*
13.15-14.00 *Pogovor s predstavniki izkušenih organizacij*:
* Matjaž Farič (Zavod Flota, Murska Sobota),
* Lidija Pačnik Awais (KIBLA, Maribor),
* Mojca Pernat, Mitja Mlakar in Miha Šubic (FILM FACTORY, Maribor),
* Srđan Trifunović (Zavod Udarnik, Maribor)
14.00-14.30 Odmor
14.30-16.00 *Aktualni razpisi podprogramov MEDIA in Kultura / Vprašanja & odgovori*

Prijave
*Rok za prijave je podaljšan: ponedeljek, 3.februar 2014, na e-naslov: info(at)ced-slovenia.eu*. Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezne pa so prijave. Ob prijavi obvezno navedite ime organizacije, ime in priimek udeleženke/-ca ter kontaktne podatke!

Lokacija
Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor h3.

Dodatne informacije
*Sabina Briški* – podprogram MEDIA (sabina.briski@ced-slovenia.eu)
*Mateja Lazar* – podprogram Kultura (mateja.lazar@ced-slovenia.eu)
*Marko Brumen* – producent Vetrinjskega dvora (marko.brumen@nd-mb.si)