Ustvarjalna Obala

/
PRIJAVE PODALJŠANE DO 10. APRILA! Informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa za obalno regijo bo potekal 11. aprila 2014 (10.00 - 12.00) v koprski e-Kavarni PiNA (Kidričeva 43).

Nov program Evropske unije Ustvarjalna Evropa združuje nekdanja programa Kultura za kulturni sektor in MEDIA za filmsko in avdiovizualno področje in bo v naslednjih sedmih letih (2014–2020) s proračunom 1,4 mrd evrov glavni vir za financiranje evropskih kulturnih in avdiovizualnih projektov. Strukturo in priložnosti, ki jih ponuja program bosta v petek, 11. aprila 2014 predstavnici Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, Mateja Lazar (podprogram Kultura) in Sabina Briški (podprogram MEDIA) predstavili na informativnem dnevu „Ustvarjalna Obala“ v sodelovanju z Europe Direct Koper (KID PINA). Informativni dan je namenjen vsem ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti iz primorske regije, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijali evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevali k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

V okviru informativnega dne bomo poleg osnovne strukture in ciljev programa Ustvarjalna Evropa posebej predstavili najbolj pomembne razpise za sofinanciranje projektov, in sicer:
* razpis za projekte sodelovanja in prevajanja evropskega leposlovja v okviru podprograma Kultura,
* razpis za razvoj samostojnih in skupinskih filmskih projektov in videoiger ter razpise za filmske festivale, razvoj občinstva in distribucijo evropskih filmov v okviru podprograma MEDIA.

Vljudno vabljeni!

Udeležba je brezplačna. Prijave udeležbe sprejemamo najkasneje do četrtka, 10. aprila 2014 na e-naslov Europe Direct Koper (europedirect@pina.si). Lokacija: Koper, e-Kavarna PiNA, Kidričeva 43, Koper

Več informacij: Center Ustvarjalna Evropa
Podprogram Kultura – Mateja Lazar (mateja.lazar@ced-slovenia.eu)
Podprogram MEDIA – Sabina Briški (sabina.briski@ced-slovenia.eu)
Europe Direct Koper-Capodistria >> Urška Vezovnik, vodja Europe Direct Koper-Capodistria (europedirect@pina.si)