USTVARJALNA OBALA – Informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa

/
Center Ustvarjalna Evropa je pod geslom “Ustvarjalna Obala” 11. apila izvedel informativna dogodka v koprski kavarni PiNA v sodelovanju z Europe Direct Koper in na izolski Reviji slovenskega animiranega filma, skupaj pa se jih je udeležilo 40 zainteresiranih ustvarjalcev.

Nov program Evropske unije Ustvarjalna Evropa združuje nekdanja programa Kultura za kulturni sektor in MEDIA za filmsko in avdiovizualno področje in bo v naslednjih sedmih letih (2014–2020) s proračunom 1,4 mrd evrov glavni vir za financiranje evropskih kulturnih in avdiovizualnih projektov. Strukturo in priložnosti, ki jih ponuja program bosta v petek, 11. aprila 2014 predstavnici Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, nacionalne informacijske pisarne, Mateja Lazar (podprogram Kultura) in Sabina Briški (podprogram MEDIA) predstavili na informativnem dnevu „Ustvarjalna Obala“ v sodelovanju z Europe Direct Koper (KID PINA).

Informativni dan je namenjen vsem ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti iz primorske regije, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijali evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevali k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

V okviru informativnega dne bomo poleg osnovne strukture in ciljev programa Ustvarjalna Evropa posebej predstavili najbolj pomembne razpise za sofinanciranje projektov, in sicer:
• razpis za projekte sodelovanja in prevajanja evropskega leposlovja v okviru podprograma Kultura,
• razpis za razvoj samostojnih in skupinskih filmskih projektov in videoiger ter razpise za filmske festivale, razvoj občinstva in distribucijo evropskih filmov v okviru podprograma MEDIA.

Vljudno vabljeni!

Udeležba je brezplačna. Prijave udeležbe sprejemamo najkasneje do četrtka, 10. aprila 2014 na e-naslov Europe Direct Koper (europedirect@pina.si).

Lokacija: e-Kavarna PiNA, Kidričeva 43, Koper.

Več informacij:

Center Ustvarjalna Evropa: www.ced-slovenia.eu
Podprogram Kultura – Mateja Lazar (mateja.lazar@ced-slovenia.eu)
Podprogram MEDIA – Sabina Briški (sabina.briski@ced-slovenia.eu)

Europe Direct Koper-Capodistria >>>
Urška Vezovnik, vodja Europe Direct Koper-Capodistria: europedirect@pina.si