Ustvarjalna Evropa na 76. ediciji filmskega festivala v Benetkah

/
V Benetkah bo med 28. avg. in 7. sept. potekal 76. beneški mednarodni filmski festival. V tekmovalnem programu bo prikazanih 21 celovečercev, med njimi tudi štirje s podporo MEDIA. V okviru festivala bo potekal tudi Evropski filmski forum, katerega osrednja tema bo promocija evropskih del izven Evrope. Izpostavljamo tudi druge dogodke, namenjene filmskim profesionalcem.

– CICAE Art Cinema Panel // Petek, 30. avgust (16.15-17.45, VR Island, Isola Lazzaretto Vecchio)
V okviru MEDIA podprtega usposabljanja za profesionalce s področja prikazovanja CICAE bo v sodelovanju s pobudo Venice Production Bridge potekal pogovor z naslovom »Towards an international arthouse strategy: cinemas and the film industry«.

– Evropski filmski forum // Sobota, 31. avgust (15.45-18.30, Hotel Excelsior, Lido)
European Film Forum (EFF) je platforma Evropske komisije za strukturirani dialog z deležniki na vseh pomembnejših evropskih filmskih festivalih. Glede na to, da je Mostra eden največjih svetovnih filmskih festivalov z izjemnim dosegom, je ravno ta festival primeren prostor za odstiranje številnih mednarodnih razsežnosti evropskega AV sektorja. Poudarek bo na iskanju priložnosti za večanje koprodukcij z neevropskimi državami in prisotnosti evropskega AV sektorja na ključnih mednarodnih trgih. Podroben program je na voljo na spletni strani Evropske komisije.

– VoD Market Day // Torek, 3. september (10.00-18.00, otok San Servolo)
V okviru novega MEDIA podprtega usposabljanja European VOD Meetings v organizaciji EuroVoD, namenjenega vsem deležnikom v sektorju podajanja vsebin na zahtevo, bo potekala prva konferenca in dogodek za mreženje, VOD Market Day. Dogodek bo zainteresirani javnosti ponudil javno konferenco in razprave, predstavitve projektov, individualne sestanke in mreženje, udeležba pa je ob predhodni prijavi prek spletnega obrazca brezplačna. Podroben program je na voljo tukaj.

– Venice Gap Financing Market // 30.avg.–1. sept.
Tridnevna koprodukcijska tržnica s podporo podprograma MEDIA predstavlja 51 projektov v zaključnih fazah razvoja in financiranja, ki iščejo partnerje za zapiranje finančne konstrukcije.