Tik tak, ko tečejo zadnje ure pred oddajo prijave

/
Ste tik pred oddajo prijave na razpis in ste ravnokar doživeli napad panike? Globoko vdihnite in preberite nasvete ekipe CED Slovenija.

Kaj so najpogostejše težave pri oddaji e-prijave?

tik-tak– Vloga je nepopolna: manjka dokument oz. priloga, manjkajoči ali napačni podatki v e-obrazcu (npr. neuravnotežen proračun). Pri poskusu validacije e-obrazca ta korak ne uspe. Razlogi so navedeni na koncu obrazca, kar je dober razlog, da z oddajo ne čakate do zadnje minute.
– Varnostne nastavitve računalnika preprečujejo predložitev. Te nastavitve je treba onemogočiti. Postopek je opisan na straneh 3–4 tehničnih navodil za izpolnjevanje e-obrazca.

Samo v izjemnih primerih lahko tehnična služba EACEA v imenu vlagatelja predloži e-obrazec. Vendar samo, če gre za popolno in veljavno vlogo. V vsakem primeru mora vlagatelj tak e-obrazec poslati v prilogi PRED rokom na dva funkcionalna e-naslova: eacea-helpdesk@ec.europa.eu in v vednost eacea-creative-europe-cooperationprojects@ec.europa.eu.

Kot je jasno navedeno v vseh dokumentih, velja sledeče:

– Upoštevajte, da je e-obrazec treba validirati in predložiti PRED rokom. Prošnje, ki jih ni bilo mogoče pravočasno predložiti ali so oddane na kakršenkoli drug način kot v obliki e-obrazca, bodo avtomatično in brez izjeme zavržene.
– Ko se bliža rok, morate paziti, da tehnično pomoč kontaktirate pred iztekom roka. Če se na tehnično službo EACEA za pomoč obrnete po 17. uri na dan roka, prijava v nobenem primeru ne bo sprejeta zaradi načela enakega obravnavanja vseh vlagateljev.
– Ko kontaktirate tehnično službo EACEA po e-pošti (eacea-helpdesk@ec.europa.eu), jasno opišite tehnični problem. Priporočljivo je, da priložite dokument s posnetkom zaslona, da ponazorite težavo, in e-obrazec. Sporočilo pošljite v vednost tudi na funkcionalni e-naslov EACEA za projekte sodelovanja: EACEA-CREATIVE-EUROPE-COOPERATIONPROJECTS@ec.europa.eu.