Tik tak, ko tečejo zadnje ure pred oddajo prijave

/
Ste tik pred oddajo prijave na razpis Kultura za Zahodni Balkan in ste ravnokar doživeli napad panike? Globoko vdihnite in preberite nasvete ekipe CED Slovenija.

Kaj so najpogostejše težave pri oddaji e-prijave?

– Vloga je nepopolna: manjka dokument oz. priloga, manjkajoči ali napačni podatki v e-obrazcu. Pri poskusu validacije e-obrazca ta korak ne uspe. Razlogi so navedeni na koncu obrazca, kar je dober razlog, da z oddajo ne čakate do zadnje minute.
– Varnostne nastavitve računalnika preprečujejo predložitev prijave. Te nastavitve je treba onemogočiti. Preverite Known issues na spletni strani Izvajalske agencije.

Kot je jasno navedeno v vseh dokumentih, velja sledeče:

– Upoštevajte, da je e-obrazec treba validirati in predložiti PRED rokom. Prošnje, ki jih ni bilo mogoče pravočasno predložiti ali so oddane na kakršenkoli drug način kot v obliki e-obrazca, bodo avtomatično in brez izjeme zavržene.
– Priporoča se, da poskušate prijavo oddati nekaj dni pred rokom, da imate na voljo dovolj časa za reševanje morebitnih tehničnih težav.
– Ko se bliža rok, morate paziti, da tehnično pomoč kontaktirate pred iztekom roka. Če se na tehnično službo EACEA za pomoč obrnete po 17. uri na dan roka, prijava v nobenem primeru ne bo sprejeta zaradi načela enakega obravnavanja vseh vlagateljev.
– Ko kontaktirate tehnično službo EACEA po e-pošti (eacea-helpdesk@ec.europa.eu), jasno opišite tehnični problem. Priporočljivo je, da priložite dokument s posnetkom zaslona, da ponazorite težavo, in e-obrazec.
– Kontaktni podatki in delovni čas tehnične službe (Technical HelpDesk) so na voljo v Navodilih za prijavitelje (Projekti sodelovanja – Zahodni Balkan) na str. 14.