Svetlobna gverila vabi na Čarobni vrt

/
Forum Ljubljana gosti hrvaški kolektiv Visualia Group, ki bo v Ljubljani med 6. februarjem in 10. marcem 2017 na ogled postavil interaktivno svetlobno instalacijo. Razstava je del projekta Spectrum 2016 – Transnational Light s podporo Ustvarjalne Evrope.

Visualia-Summer-Edition-(2)

Čarobni vrt je interaktivna svetlobna instalacija, ki s pomočjo zvoka in svetlobe združuje tehnologijo in lepoto narave. Svetlobna instalacija, svojevrsten nasad čarobnih gob, je zasnovana v obliki manjše prostorske postavitve iz štirih enot (vrt) in pa ločene nadzorne konzole, s pomočjo katere obiskovalci s premikanjem rok vplivajo na zvočno in vizualno podobo postavitve.

Razstava je delo hrvaškega kolektiva Visualia Group, neformalne skupine kreativnih posameznikov, programerjev in elektrotehnikov, ki se pri svojem delu posvečajo sodobni tehnologiji v kontekstu sodobne vizualne kreativnosti. Nekateri člani omenjene skupine so v Pulju ustanovili festival svetlobe Visualia, kjer je bil projekt tudi prvič predstavljen javnosti, kasneje pa je bil prikazan tudi na nekaterih drugih evropskih festivalih svetlobe.

VISUALIA GROUP: ČAROBNI VRT 
interaktivna svetlobna instalacija
6. februar–10. marec 2017 
Rampa, Kersnikova 4, Ljubljana 
Odpiralni čas: pon. – tor.: 10.00 – 16.00; sr. – pet.: 10.00 – 20.00

Pred odprtjem razstave Čarobni vrt, ki uvaja letošnji program 11. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, Forum Ljubljana skupaj s člani Visualia Group pripravlja tudi dvodnevno delavnico izdelovanja svetlobnih objektov.

Delavnica in razstava sta del mednarodnega projekta Spectrum 2016 – Transnational Light s podporo Ustvarjalne Evrope, pri katerem kot partner sodeluje Forum Ljubljana.