SURKUS: za podjetja, organizacije in posameznike v KUS

/
Konec marca je bila ustanovljena Sekcija za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS), ki želi povezati številne deležnike v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih (KUS) in jim nuditi podporo pri zastopanju interesov in krepitvi položaja članov pri njihovem delovanju v Sloveniji.

Predstavniki podjetij, organizacij in posamezniki s področja upravljanja in razvoja KUS so 22. marca 2016 sklicali ustanovni zbor in pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) – Zbornici osrednjeslovenske regije – Ljubljana ustanovili Sekcijo za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS).

Namenjena je predvsem zastopanju interesov in krepitvi položaja članov pri njihovem delovanju na področju Slovenije ter tudi podpori KUS, ne glede na status organizacije v KUS.

SURKUS želi povezati podjetja, organizacije in posameznike, ki delujejo na področju snovanja in izvajanja vsebin s področja KUS, in tako sooblikovati pogoje za:
– vključevanje kulture in ustvarjalnih sektorjev v razvojne strategije,
– vplivanje na zakonodajo,
– dvig nivoja poznavanja in razpoznavnosti kulture in ustvarjalnih sektorjev v gospodarski sferi in prenos ustvarjalnih in kulturnih praks v gospodarstvo,
– razvoj kulturnega managementa,
– inovativnosti in pospeševanje podjetništva na področjih kulture in ustvarjalnosti v Sloveniji,
– in prispevati k oblikovanju boljšega družbenega okolja, ki ga bogatita ustvarjalnost in kultura.

Članica SURKUS je tudi MOTOVILA, nosilka CED Slovenija –  član SURKUS lahko postane tudi vaša organizacija. Vabljeni!

Več preberite na GZS ali v Obvestilu za javnost SURKUS.