Studio Virc in Enabanda na usposabljanjih EAVE in Documentary Campus Masterschool in Zagrebdox

/
CED Slovenija z veseljem spremlja slovenske avdiovizualne ustvarjalce, ki se s svojimi projekti udeležujejo mednarodnih usposabljanj in mreženj – tokrat poročamo o uspehih Studia Virc in Enebande.

Boštjan in Žiga Virc, producent in režiser MEDIA podprtega filma Houston, imamo problem!, se bosta kot edina slovenska predstavnika skupaj s 50 drugih producentov iz 38 držav udeležila enega izmed najbolj uveljavljenih evropskih programov usposabljanja EAVE Producers Workshop 2017, ki se 2. marca začenja v Luksemburgu.

Vir: Facebook

EAVE pa letos ne bo edino MEDIA usposabljanje za njuno produkcijsko hišo Studio Virc. Namreč, dokumentarni projekt Skiing in Scarfs režiserke in scenaristke Haidy Kancler je kot eden redkih vzhodnoevropskih projektov bil sprejet med 15 projektov, ki bodo sodelovali na letošnjem ciklusu Documentary Campus Masterschool 2017. Usposabljanja se bosta junija udeležila režiserka in producent, ki se po izkušnjah s prvim uspešno razvitim projektom zaveda pomena mednarodnega mreženja in pozicioniranja projekta v razvoju.

“Zelo me veseli, da smo se v okviru novega razvojnega ciklusa Studia Virc uvrstili na MEDIA podprte delavnice EAVE z novim celovečercem Žige Virca in na Documentary Campus Masterschool z dokumentarnim filmom režiserke in scenaristke Haidy Kancler. Tovrstne delavnice so se že pri našem prejšnjem projektu “Houston, imamo problem!” pokazale kot pravi način tako za pridobivanje mednarodnih partnerjev kot za “reality check” pred mednarodno strokovno javnost, po drugi strani pa omogočajo avtorjem in producentom relativno udobno zavetje in asistenco pri porodnih razvojnih težavah.” (Boštjan Virc, producent)

Skiing in Scarfs Haidy Kancler
Skiing in Scarfs, Haidy Kancler

Mladi kolektiv produkcijske hiše Enabanda pa se bo med 26. februarjem in 3. marcem z dokumentarnim projektom »Nedeljsko kosilo« (režija: Urban Zorko in Nina Cijan, produkcija: Marko Kumer) kot eden izmed 12 izbranih projektov udeležil pomembnega regionalnega MEDIA usposabljanja in dokumentarnega stičišča ter pitchinga ZagrebDox PRO.

kosilo1
Projekt Nedeljsko kosilo, Vir: Zagrebdox