Strokovni program festivala v Karlovih Varih

/
Strokovni program 52. Mednarodnega festivala v Karlovih Varih (30. jun-8. julij) ponuja tematske dneve: nedelja je posvečena produkciji, ponedeljek prodaji in distribuciji, torek razvoju, sreda poslovnim modelom, četrtek usposabljanju, petek pa inovacijam.
(vir: FB KVIFF)
(vir: FB KVIFF)

KVIFF letos ponuja številne priložnosti za usposabljanje, mreženje in izmenjavo izkušenj, izpostavljamo pa najbolj aktualne teme in dogodke:

Nedelja (2. julij) bo posvečena temam, kot so večinske in manjšinske koprodukcije ter možnosti za učinkovito podporo čeških in slovaških filmov, v Variety panelu bo fokus na obrtnem delu filmske umetnosti. CED CZ bo pripravil dogodek o promociji in vidnosti evropskih avdiovizualnih del, dan pa se bo zaključil s svečano objavo 10 filmskih naslovov, ki se letos potegujejo za nagrado LUX.

V ponedeljek (3. julija) bo poudarek na vlogi distributerjev v novem filmskem ekosistemu kot tudi predstavitvi inovativnih primerih filmske distribucije s podporo Ustvarjalne Evrope s sodelovanjem CED MEDIA pisarn iz Češke, Nemčije (Muenchen in Berlin-Brandenburg), Poljske, Avstrije, Slovaške in Slovenije.

Torek (4. julij) v sodelovanju z delavnico MIPOINT nudi vpogled v prednosti vodenega razvoja scenarijev, naslednji dan (sreda, 5. julij) pa bo posvečena posebnim projekcijam filmskih naslovov iz sekcije East of the West in panelu na temo zasebnih naložb in posojil za filmsko industrijo, ki naj bi presegali oz. dopolnjevali javne vire. Prostor bo namenjen tudi iskanju perspektiv za brendirane vsebine v filmskem ustvarjanju ter iskanju občinstev za kratke filme.

Četrtek (6. julij) je s predstavitvijo MEDIA podprte delavnice Torino Film Lab namenjen programom usposabljanja, petek (7. julij) pa inovacijam – virtualni resničnosti in predstavitvam inovativnih načinov uporabe podatkov za doseganje občinstev.

Poleg strokovnih panelov in dogodkov za mreženje se bo v okviru festivala odločevalcem in strokovni javnosti predstavilo tudi 41 projektov v razvoju z mednarodnim potencialom. Projekte bodo predstavljali režiserji in producenti na dogodkih kot so Works in Progress @KVIFF , Eurimages Lab Project Award @KVIFF, Pitch & Feedback @KVIFF, Docu Talents @ KVIFF in MIDPOINT Intensive @KVIFF.

Sicer bo, poroča Slovenski filmski center, festival v znamenju prvenca Moški ne jočejo, režiserja in scenarista Alena Drljevića, ki je nastal kot bosansko-slovensko-hrvaško-nemška koprodukcija ter mlade slovenske režiserke Katarine Morano, ki bo v sklopu platforme Future Frames predstavila svoj magistrski projekt z naslovom “Ljubljana – München 15:27”in se potegovala za naziv najobetavnejše mlade režiserke.

Več informacij: 52. KVIFF