Slovenska EAVE udeleženka v 2015 Marina Gumzi

/
Znani so udeleženci priznanega EAVE usposabljanja 2015: Slovenijo bo predstavljala obetavna mlada producentka Marina Gumzi. Iskrene čestitke!

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je eno najbolj uveljavljenih evropskih strokovnih usposabljanj za producente s podporo podprograma MEDIA, ki s svojo mrežo (nekdanjih) udeležencev in strokovnjakov tvori pomembno os evropske filmske in avdiovizualne industrije že več kot 20 let.

Številni slovenski izkušeni producenti, ki so se usposabljanja udeležili v preteklih letih, so tako del EAVE alumni kluba, z letom 2015 pa se tej močni skupnosti kot slovenska predstavnica pridružuje tudi Marina Gumzi (Nosorogi), skupaj s 49 drugimi predstavniki nove generacije perspektivnih evropskih producentov, ki so prestali strog selekcijski postopek.

Marina je končala mednarodni študijski program Atelier Ludwigsburg – Paris s podporo Ustvarjalne Evrope – MEDIE in se udeleževala različnih programov usposabljanja na evropski ravni. Nazadnje je leta 2013 predstavljala Slovenijo na Emerging Producers, mednarodni promocijsko-izobraževalni platformi za producente dokumentarnih filmov v soorganizaciji slovenskega MEDIA Deska.