Seminar Centra Ustvarjalna Evropa o kratkih filmih

/
PRIJAVE SO ZAPRTE. CED Slovenija v sodelovanju s sarajevskim scenaristom in režiserjem Srđanom Vuletićem, članom žirije letošnjega LIFFa, organizira enodnevni seminar na temo kratkih filmov “Kratko, a sladko”, namenjen mlajši generaciji filmskih ustvarjalcev.

Ali je kratki film samo mlajši brat bolj priljubljenega celovečernega filma?
Ali pa gre za enakovredna dvojčka, ki imata le drugačne življenjske interese?

FOKUS SEMINARJA IN PREDAVATELJ
Strokovno predavanje se bo namesto vprašanja »kako« posvetilo načinu »poskusi to« pri ustvarjanju kratkih filmov. Ogledali si bomo nekaj kratkih filmov in se o njih pogovarjali.

Enodnevni seminar v organizaciji Centra Ustvarjalna Evropa se bo torej osredotočil na zakonitosti kratke forme – te se precej razlikujejo od ustvarjalnih pristopov pri celovečernem filmu.

Mentor Srđan Vuletić, član festivalske žirije 26. Liffa, je avtor več mednarodno nagrajenih kratkih in celovečernih filmov ter redni profesor režije in scenaristike na sarajevski Akademiji za dramsko umetnost. Prek številnih primerov in naslednjih tematskih sklopov bo izpostavil edinstvene značilnosti kratke filmske forme:

  • redukcija elementov strukture kratkega filma
  • kaj kratki film vseeno mora imeti?
  • zaveza k vizualnemu vidiku
  • go to the enemy’s territory – viva la experiment!

CILJNA SKUPINA
Seminar je primarno namenjen mladim filmskim ustvarjalcem – prednost udeležbe imajo študenti in diplomanti filmskih in medijskih študij ter ustvarjalci mlajše generacije, ki se želijo izpopolniti v kratki filmski formi. K udeležbi so prav tako vabljeni tudi drugi zainteresirani filmski ustvarjalci.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku. Kotizacije ni.

PRIJAVE
Prijave udeležbe so obvezne, saj je število mest omejeno.
Rok za prijave: sreda, 11. november: info@ced-slovenia.eu
. PRIJAVE SO ZAPRTE 12.11.2015. Hvala za razumevanje!

Ob prijavi v zadevo navedite “Prijava na LIFFe CED seminar 19.11.” in poudarite, kakšne so vaše izkušnje s kratkimi filmi ter dopišite, če ste študent filmskih študij. Če bo čas dopuščal, bo predavatelj analiziral nekaj izbranih kratkih filmov prisotnih udeležencev, zato prosimo, da ob prijavi navedete, če imate že končan kratki film in ste zainteresirani za njegovo analizo. Izbiro filmov bo naredil predavatelj, žal pa je ne moremo zagotoviti vsem.

Seminar je del letošnjega fokusa Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji na sodelovanje z novoustanovljenimi Centri Ustvarjalne Evrope in/ali novimi članicami programa Ustvarjalna Evropa na območju Balkana.

Dodatne informacije:www.liffe.si