Se navdušujete nad videoigrami?

/
Od 2014 podprogram MEDIA Ustvarjalne Evrope nudi neodvisnim razvijalcem videoiger finančno podporo za razvoj narativnih videoiger in druge možnosti za usposabljanje in mreženje.

V Sloveniji je do sedaj evropska sredstva za razvoj videoigre uspešno pridobilo podjetje MediaAtlas za projekt Maenas Down – leta 2015 je bil to eden od le dveh uspešnih projektov iz širše regije dvajsetih malih držav!

Nova priložnost za potegovanje za evropska sredstva sledi z objavo novega razpisa jeseni 2016 (predvideni rok za prijave: marec 2017). Za vse informacije spremljajte spletno stran CED Slovenija, na voljo pa smo tudi za osebna svetovanja (sabina.briski@ced-slovenia.eu).

Vsem navdušencem in profesionalcem, ki bi želeli okrepiti kompetence s področja digitalnih vsebin, videoiger ter virtualne resničnosti pa so na voljo tudi tri usposabljanja/koprodukcijske tržnice, ki jih omogoča podprogram MEDIA (kar pomeni, da so pogosto na voljo tudi štipendije za izbrane udeležence:

Cross Video Days Content Marketcross video

Največja tržnica digitalnih vsebin v Evropi Cross Video Days, poteka vsako leto v drugi polovici junija v Franciji. Osredotoča se na digitalne vsebine in virtualno resničnost, in omogoča mreženje s strokovnjaki ter spoznavanje številnih novih vsebin s področja mednarodnega financiranja, koprodukcije in distribucije projektov.

VR/AR Contents Marketlaval virtual

Platforma Laval Virtual je eden najpomembnejših dogodkov v Evropi, ki je namenjen inovacijam in novim tehnologijam.  Glavni poudarek je na virtualni ter razširjeni resničnosti (augmented reality), ki sta tesno povezani s filmom, televizijo, transmedijskimi projekti in videoigrami. Če ste študent, profesionalec, tehnični navdušenec ali pa tudi začetnik, potem je ta platforma z več kot 150 razstavljalci iz 40 držav, prava za vas.

Filmteractivefilmteractive

Delavnica Filmteractive, ki poteka na Poljskem, je namenjena profesionalcem, ki se ukvarjajo z avdiovizualnimi vsebinami, predvsem s področja filma in digitalizacije. Na dogodku se vsako leto zberejo strokovnjaki in odločevalci iz poslovnega sveta, marketinga in kulture, ki udeležencem predstavijo primere dobrih praks ter jih naučijo, kako iz poslovnih idej narediti kreativne rešitve.

Trendu, ki jih ponujajo digitalne vsebine, predvsem na področju videoiger, sledijo tudi v zelo aktivnem Društvu razvijalcev iger SlovenijeGames Slovenia. V soboto, 23. 9. 2016, pripravljajo že drugo celodnevno konferenco Slovenian Games Conference za razvijalce in navdušence nad videoigrami, kjer bodo gostili strokovnjake s področja razvoja, načrtovanja, marketinga ter odnosov z javnostmi.
Na lanski konferenci je CED Slovenija predstavil možnosti za sofinanciranje razvoja videoiger prek razpisa podprograma MEDIA, kjer so stkana partnerstva za dogodke tudi med letom (glej tu), glavne konference pa se udeležujemo tudi letos.