Scenarnica 2017 – poziv k prijavi

/
Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, organizirata polletno scenaristično delavnico pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića. Rok za prijave je 17. marec.

Scenarnica je namenjena profesionalnim ustvarjalcem, že izkušenim scenaristom in režiserjem kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. Prijavijo se lahko polnoletni državljani Republike Slovenije oz. tuji državljani, ki večinsko ustvarjajo v slovenskem jeziku (ali jeziku manjšin).

Cilj scenaristične delavnice, ki bo potekala šest vikendov od aprila do septembra v Ljubljani, je razvoj ideje in zgodbe v scenarij za celovečerni igrani film in priprava tako razvitega scenarija do stopnje, primerne za prijavo na filmske razpise doma ali v tujini.

Srdjan Koljević je scenarist in režiser filmov Sivi kamion rdeče barve, Žena z zlomljenim nosom in Branil sem Mlado Bosno ter scenarist filmov Klopka, Krogi, Nataša in Nebeška vaba. Na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu predava scenaristiko. Je eden vodilnih tovrstnih strokovnjakov na področju JV Evrope.

Več informacij in prijava: Društvo slovenskih režiserjev