RE-ACT bo financiral razvoj projektov!

/
Sklad RE-ACT  je na 19. Festivalu slovenskega filma v Portorožu predstavil razpis za financiranje skupnega razvoja projektov. Rok za prijavo je 15. november 2016. Ne zamudite tudi možnosti sodelovanja na tretji delavnici RE-ACT, ki bo potekala v okviru TorinoFilmLab 2017.

Gre za program financiranja, ki zagotavlja podporo projektom v razvoju s partnerskimi koproducenti iz treh ozemelj (Slovenija, Hrvaška Furlanija-Julijska krajina), ki sodelujejo v tem skladu. Podpora se zagotovi največ šestim projektom, in sicer v višini najmanj 10.000 evrov na projekt na leto.

Programski svet, ki ga imenujejo trije sodelujoči skladi, bo preučil in ocenil projekte v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki.
Prejemniki financiranja za skupni razvoj sklada RE-ACT za leto 2016 bodo razglašeni januarja 2017 na koprodukcijskem forumu When East Meets West v Trstu.

Rok za prijavo: 15. november 2016.

Navodila, izbirna merila in prijavni obrazec so na voljo na tukaj.

RE-ACT delavnica 

RE-ACT vabi, da se jim pridružite na tretji delavnici (prva je potekala v Motovunu 2015, druga pa v Izoli 2016), ki bo potekala l. 2017 na TorinoFilmLab international FrameWork programme, v okviru SeriesLab.
Poleg igranih in dokumentarnih projektov v razvoju bo na delavnici RE-ACT lahko sodeloval tudi vsaj en projekt televizijske serije v razvoju.

Zbiranje prijav na razpis za tretjo delavnico RE-ACT se bo začelo v oktobru na spletni strani.