Razpis za mlade ambasadorje keramike

/
Narodni muzej Slovenije v sklopu projekta Keramika in njene dimenzije s podporo Ustvarjalne Evrope vabi mlade umetnike, oblikovalce, zgodovinarje, umetnostne zgodovinarje, kustose / kuratorje in raziskovalce k sodelovanju na razpisu »Future Lights in Ceramics«. Rok za prijavo: 31. marec 2017.

Evropski projekt Keramika in njene dimenzije / Ceramics and its dimensions povezuje muzeje, arhitekte, oblikovalce, industrijo in druge deležnike iz držav EU in Srbije. Raziskuje kulturne, zgodovinske, tehnične in umetniške vidike tega materiala. Partnerji bodo pripravili vrsto razstav, simpozijev, delavnic in drugih prireditev, ki bodo razširjale zavedanje in znanje o keramiki. Projekt posega tudi v prihodnost, saj bodo partnerji v tem okviru raziskali vlogo keramike skozi nove izzive, kot so potrebe potrošnikov, trajnostni razvoj in vključevanje manjšin. Pri projektu sodelovanja večjega obsega kot partner sodeluje tudi Narodni muzej Slovenije.

Razpis za mlade ambasadorje keramike

V okviru projekta je Porzellanikon v sodelovanju z British Ceramics Biennial, Design and Craft Council of Ireland ter Staffordshire University objavil razpis za sodelovanje na tekmovanju za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics.
Izbrani kandidati se bodo udeležili interdisciplinarne delavnice, kjer bodo oplemenitili in povezali svoja znanja z različnih področij in ustvarjanje na področju keramike. Kot razstavljavci bodo sodelovali na pomembnem sejmu Ambiente v Frankfurtu, ki ga obišče več kot 134.000 obiskovalcev iz 150 držav.

Pogoja za sodelovanje:
– 
državljanstvo ene od držav članic Evropske skupnosti in
– od zaključka študija ni preteklo več kot 5 let.

Rok za prijavo: 31. marec 2017.
Prijavnico najdete na tej povezavi.
Dogajanje spremljajte tudi socialnih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram.

(Vir: NMS.)