Film v bolnici

Področje
Filmski in avdiovizualni projekti 
Producent
Javni zavod Kinodvor (partner) 
Vodja
Djeca susreću umjetnost (HR) 
Razpis
Ustvarjalna Evropa (2014-2020) - MEDIA / Spletna promocija evropskih AV del 2020
Podpora EU
60.000 EUR
Leto
2020 
Splet
https://www.kinodvor.org/kinodvor-je-partner-mednarodnega-projekta-film-v-bolnici/ 

Vodja: Djeca susreću umjetnost (HR)
Partnerji: Javni zavod Kinodvor (Sl), JEF (BE), BUFF Malmö Film Festival (SE), Il Nuovo Fantarca (IT), Packmagic (ES).

Višina podpore EU: 60.000 EUR
Višina podpore za slovenskega partnerja (Kinodvor): 9.825 EUR

Namen projekta je otrokom in mladim, ki se zdravijo v bolnišnicah, omogočiti dostop do kakovostnih filmskih in filmsko-vzgojnih vsebin preko vzpostavitve novih spletnih platform.

Šest nacionalni filmskih platform bo v letu 2021 ponudilo dvanajst evropskih celovečernih in šestdeset kratkih filmov za mlada občinstva različnih starostnih skupin. Na ta način bo projekt omogočil dostopnost do kakovostnih kulturnih vsebin ranljivim skupinam otrok in mladih. Poleg samega ogleda filmov pa bodo partnerji skupaj razvijali tudi dodatne filmsko-vzgojne vsebine, ki bodo izkušnjo filma okrepile in jo približale skupinskemu ogledu filma v kinu. Sem sodijo filmski uvodi, posnetki ali prenosi pogovorov s filmskimi ustvarjalci, interaktivne igrarije, kvizi in druga spletna orodja za komentiranje, deljenje in povezovanje z vrstniki v drugi evropskih državah.

Za Kinodvor sodelovanje v mednarodnem projektu Film v bolnici predstavlja izjemno priložnost za nadaljnji razvoj dolgoletnega partnerstva s Pediatrično kliniko UKC Ljubljana.

Drugi projekti istega producenta

Projekti s področja