Producentka na potezi – Marina Gumzi

/
Letošnje srečanje producentov na potezi, za katerega vsako leto izberejo 20 mladih producentov iz 20 različnih držav, pravkar poteka prek spleta. Med izbranimi je tudi Marina Gumzi iz produkcijske hiše Nosorogi.

Marina je kot producentka in soscenaristka podpisana pod MEDIA podprti film Zgodbe iz kostanjevih gozdov režiserja Gregorja Božiča, ki je bil premierno prikazan na lanskem Torontu in je tudi absolutni zmagovalec 22. Festivala slovenskega filma v Portorožu. Zgodbo o nastajanju filma je z nami delila na strokovnem programu 30. Liffa.

Marina trenutno sodeluje tudi pri novem projektu režiserja BožičaSadje sonca in lune, z Urško Djukić pa sodeluje na projektu Nekaj je v zraku. Poleg tega je koproducentka MEDIA podprtega  projekta Fiume o Morte! hrvaškega režiserja Igorja Bezinoviča.

European Film Promotion, ki združuje nacionalne filmske centre in agencije za promocijo iz 36 evropskih držav vsako leto izbere dvajset producentov za sodelovanje na prestižni platformi Producers on the Move, ki s podporo MEDIE poteka med festivalom Cannes.  Cilj je mreženje in spodbujanje evropskih koprodukcij. Na platformi je sicer sodelovalo že več kot štiristo evropskih producentov.
Med letošnjimi izbranimi producenti na potezi je tudi Danijel Pek iz Hrvaške, ki bo predstavljal projekt Črna mati zemlja v režiji Roka Bička. Biček je sicer lansko leto na srečanju sodeloval kot producent na potezi.

V branje priporočamo tudi:
Marina Gumzi za portal Cineuropa
Zgodbe iz kostanjevih gozdov premierno v Torontu!
»Zadnji ledeni lovci« in »Zgodbe iz kostanjevih gozdov« na mednarodnih prizoriščih.