Problemi s postopkom validacije PIC / LEAR?

/
Nasvet za izvajalce novo izbranih projektov s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kar nekaj prijaviteljev, ki je bilo izbranih na zadnjih razpisih Ustvarjalne Evrope, javlja težave v postopku validacije svoje številke PIC in zastopnika organizacije (LEAR). Predstavniki Izvajalske agencije EACEA svetujejo, da se novi prejemniki podpore Ustvarjalna Evropa v takih primerih obrnete neposredno na svojega skrbnika pogodbe (project officer).

Ali ste vedeli, da bo MJU sofinanciralo projekte NVO s podporo programov EU?
Predmet javnega poziva (UL RS, št. 26/19 z dne 26. 4. 2019) je sofinanciranje finančnega prispevka za projekte NVO, ki so bili izbrani na razpisih, sofinanciranih iz (i) iz proračuna EU, vključno z Ustvarjalno Evropo, in (ii) s strani Urada za finančni mehanizem, EFTA. Rok za oddajo prijave je 17. avgust 2020.

Funding & Tenders Portal

Evropska komisija je konec leta 2018 oblikovala spletni portal Funding & Tenders Portal – FTOP (financiranje in razpisi), ki na enem mestu omogoča preprosto iskanje o priložnostih financiranja projektov iz sredstev EU. Preko portala je možno dostopati tudi do vseh informacij, povezanih za že finančno podprte projekte in njihova pogodbena razmerja z Evropsko komisijo oz. Izvajalsko agencijo EACEA.