Priložnost za mlade ustvarjalce iz regije: Best Pitch 2017

/
9. Mednarodni filmski festival v Prištini (20.–27. april 2017) – industrijski program Film FORUM vabi celovečerne igrane filme v razvoju s področja Balkana. Rok za prijavo: 15. marec 2017.

PRIFEST BEST PITCH

Na natečaj se lahko prijavijo celovečerni igrani filmi v fazi razvoja in financiranja s področja Balkana (upravičene države: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Kosovo, Makedonija, Črna gora, Srbija, Slovenija in Turčija).

Izbrani projekti bodo del štiridnevnega razvojnega cikla, ki bo obsegal:
1. »Pitch« in razvoj publike v izvedbi Torino Film Lab.
2. Individualna srečanja z EAVE in MAIA strokovnjaki na temo strateškega načrtovanja, financiranja in koprodukcijskih strategij.
3. Delavnice za razvoj scenarija v izvedbi Script Circle Berlin.

Projekte bo ocenjevala mednarodna žirija in gostje festivala (distributerji, koproducenti, prodajni agenti in financerji). Podelili bodo tudi nagradi Vanessa Redgrave (1.000 EUR) in DEEPEND POST Production nagrado v obliki postprodukcijskih storitev.

Prijave zbirajo do 15. marca prek spletnega obrazca.

Več informacij: http://www.prifest.org/?id=1

Izbrani projekti bodo lahko sodelovali tudi na Prishtina Rendezvous, t. i. hitrih individualnih sestankih, ki so odlična priložnost za predstavljanje projektnih idej in srečanje mednarodnih distributerjev, prodajnih agentov in filmskih profesionalcev.
Poleg že omenjenih dogodkov v okviru festivala poteka še regionalna konferenca, ki bo združila mednarodne strokovnjake z različnih področij filmske industrije (distribucija, mednarodna prodaja, koprodukcija, financiranje …).