Prijavi svoj kratki film: ”Too short to die”

/
Snovalci tekmovanja "Too short to die'' vabijo ustvarjalce kratkih filmov (5-30 min), da se preizkusijo v online tekmovanju pisanja scenarijev. K sodelovanju vabijo vse, ki ste stari več kot 18 let, ne glede na državo izvora. Zadnji rok za oddajo scenarijev je 1. maj 2017.

in scriptZ udeležbo v ”Too short to die” postanete del interaktivnega in transparentnega sistema na mednarodni ravni. Več udeležencev pomeni več nagrad, več možnosti za razvoj in razširitev tekmovanja ter za pridobitev kvalificiranih članov žirije.

Vsak izmed udeležencev plača kotizacijo, ki je odvisna od datuma prijave ( do 1. novembra 2016 – 15 EUR, do 1. februarja 2017 –  25 EUR in do 1. maja 2017 – 35 EUR). Prijavite se lahko skozi različne kanale: Withoutabox, Filmfreeway, The International Screenwriters’ Association in preko e-maila.

Največji del kotizacije (40 %) sestavlja del glavne nagrade – kar pomeni da vsak udeleženec veliko prispeva h končnemu znesku. S preostalim delom se krijejo stroški žirije (25 %), vzdrževanja in razvoja tekmovanja (35 %).

Scenarije berejo visoko usposobljeni in talentirani člani žirije:
– mednarodno prepoznavna scenaristka, svetovalka in predavateljica na univerzah Princeton in Columbia ter avtorica treh knjig o scenaristiki Christina Lazaridi
– producentka, ustanoviteljica podjetja, ki se ukvarja z razvojem filma in dela kot svetovalka in govorka na številnih kinematografskih dogodkih Isabelle Fauvel
– priznan predavatelj scenaristike na European Film College James Fernald
– nagrajeni litvanski scenarist in režiser, ki poučuje na litvanski akademiji za glasbo in gledališče Giedrė Beinoriūtė
– scenarist in svetovalec, ki ima tudi veliko tehničnega znanja pri filmskem ustvarjanju, Hakim Mao
– diplomiranec na narodni šoli za film in televizijo, ki je že ustvaril uspešne kratke in celovečerne filme, Shola Amoo

Nagrade

Poleg glavne nagrade v tekmovanju, ki je sestavljena iz deleža kotizacij ter računalniškega programa Final Draft, ki je namenjen scenaristom za lažje pisanje scenarijev, so tu še 3 dodatni programi Final Draft ter 2 konzultaciji z nagrajeno scenaristko, svetovalko in predavateljico Christino Lazaridi.

Več informacij o samem tekmovanju, izvedbi in prijavi izveste na njihovi spletni strani ter na Facebook strani in Twitterju. Za več informacij so vam na voljo na e-mail naslovu competition@inscript.lt.