Preteklost za prihodnost: izzivi in priložnosti financiranja EU za kulturno dediščino

/
Motovila vas 7. jun. 2018 vabi na brezplačno delavnico »Preteklost za prihodnost: izzivi in priložnosti financiranja EU za kulturno dediščino«, ki bo v Mestni hiši Ljubljana (Rdeča dvorana, 1. nad., Mestni trg 1), od 9. do 14. ure.

V okviru Programa usposabljanj na področju upravljanja kulturne dediščine bo Motovila 7. junija 2018 izvedla delavnico pod naslovom Preteklost za prihodnost: izzivi in priložnosti financiranja EU za kulturno dediščinoDelavnica je namenjena kulturnim producentom, upravljavcem stavb kulturne dediščine in zaposlenim v javni upravi, ki delujejo na področju kulture in/ali turizma.

Delavnico obsegajo štirje sklopi s predstavitvami in praktična delavnica:
1. Osnove financiranja EU: Politični okvir – zakaj Evropa sofinancira kulturo.
2. Programi EU, primerni za financiranje dejavnosti na področju kulturne dediščine: kratke predstavitve konkretnih programov EU.
3. Fokus: Ustvarjalna Evropa in kulturna dediščina – mednarodno sodelovanje na področju ohranjanja, promocije in izboljšanja kulturne dediščine.
4. Delavnica: Od projektne ideje do učinkov projekta.

Udeležba je možna samo ob vnaprejšnji registraciji. Zaradi omejenega števila mest bodo imeli prednost udeleženci, ki se že ukvarjajo s konkretnim projektom ali to načrtujejo. Prijave so možne prek spletnega obrazca do zapolnitve mest.

Program usposabljanj na področju upravljanja kulturne dediščine

Brezplačen program usposabljanj poteka v okviru projekta Forget Heritage s podporo programa Interreg Srednja Evropa, pri katerem kot partnerja sodelujeta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Inštitut za ekonomska raziskovanja (IER) v sodelovanju z Zavodom Culturemaker in Mednarodnim grafičnim likovnim centrom (MGLC).

Program usposabljanja na področju upravljanja kulturne dediščine je namenjen kulturnim producentom, upravljavcem stavb kulturne dediščine in zaposlenim v javni upravi, ki delujejo na področju kulture in/ali turizma. Usposabljanja bodo zajela glavne vidike razvoja in upravljanja stavb kulturne dediščine. Program je na voljo tukaj.