Prek natečaja »Integrated Futures« do sredstev za delo z begunci in priseljenci

/
Evropska komisija vabi posameznike, skupine in organizacije k sodelovanju na natečaju Integrated Futures na temo socialne inovacije za begunce in priseljence. Trije zmagovalci natečaja bodo prejeli nagrado v višini 50.000 EUR. Rok za prijavo je 8. april do 12. ure. Vabljeni k predložitvi idej!

Generalni direktorat za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja (DG GROWTH) Evropske komisije je objavil poziv na natečaj Social Innovation Competition 2016 – Integrated Futures, ki je odprt za posameznike, skupine ali organizacije iz držav članic EU in držav članic programa Obzorje 2020.

V okviru natečaja Komisija išče novosti v proizvodih, tehnologijah, storitvah in modelih, ki lahko podpirajo vključevanje beguncev in priseljencev v skupnosti. Inovacije se lahko nanašajo na kateri koli vidik procesa sprejema in vključitve beguncev in priseljencev, ki se osredotočajo na:
– izobraževanje in usposabljanje;
– zaposlovanje in podjetništvo;
– dostop do primernega stanovanja in zdravstvene storitve;
– varnost in človekove pravice;
– kohezijo skupnosti in kulturno raznolikost.
Prav tako se spodbujajo projekti, ki jih upravljajo ali soustvarjajo begunci in priseljenci.

Komisija bo izbrala tri zmagovalce natečaja in jih nagradila v višini 50.000 EUR.

Rok za prijavo je 8. april 2016 do 12. ure po srednjeevropskem času.

Vpogled v inovativne in učinkovite pristope do beguncev in priseljencev je dostopen na platformi Social Innovation Europe – Beyond Crisis: Migrant Integration. Spremljajte tudi #diogochallenge journey na Twitterju: @EUSocialInnov.

Več o razpisu na DG GROWTH; za dodatne informacije pišite na info@socialinnovationprize.eu.