Predstavljamo evropske mreže: Trans Europe Halles

/
Mreža Trans Europe Halles – TEH deluje od leta 1983 in združuje neodvisne kulturne centre iz Evrope. Glavno poslanstvo mreže je okrepiti trajnostni razvoj nevladnih kulturnih centrov in spodbujanje novih projektov s povezovanjem, podporo in promocijo članskih organizacij. José Rodríguez, direktor za komunikacije pri TEH oktobra prihaja v Slovenijo!

Glavni cilji mreže TEH so:
– izgradnja močne podporne strukture za izmenjavo in sodelovanje med člani;
– zagovarjati in promovirati pomen in vrednosti nevladnih kulturnih centrov kot neodvisnih prostorov ustvarjanja;
– biti vodilna organizacija za profesionalni razvoj in mednarodno izmenjavo v kulturnem sektorju;
– biti ključna povezovalna organizacija za nevladne kulturne centre v mednarodnem kulturnem sektorju.

Mreža vsako leto organizira dve mednarodni srečanji, usklajuje mednarodne projekte, organizira izobraževanja, svetuje javnim in zasebnim organizacijam ter aktivno vpliva na oblikovanje kulturnih politik.
TEH trenutno združuje 102 organizacij, med njimi sta tudi Pekarna-Magdalenske mreže iz Maribora in CUK Kino Šiška iz Ljubljane.
Več informacij o pogojih za članstvo v združenju je na voljo tukaj.

Vas zanima več?

Oktobra se lahko s Joséjem Rodríguezom, direktorjem za komunikacije pri TEH srečate v Ljubljani ali Mariboru. José je tudi svetovalec kulturnih organizacij, katerih cilj je preoblikovati svoje poslovne modele, zato bo v Ljubljani na konferenci o inovativnih pristopih poslovanja (16. okt. 2018) predstavil izkušnje članic TEH na tem področju, v Mariboru pa svoje bogate izkušnje na področju komuniciranja v kulturi (17. okt. 2018).