Poletna šola »Resonances« – poziv za umetnike

/
Umetniki, katerih delo meji med umetnostjo in znanostjo, vabljeni na poletno šolo v Ispro, Italija (25.–29. junij 2018), kjer boste skupaj z ekipo znanstvenikov zasnovali 3. izdajo festivala »Resonances 2019« na temo »big data«. Rok prijave: 15. apr. 2018.

SciArt je projekt, ki združuje umetnost in znanost v podporo politiki EU. Del projekta je festival Resonances, ki bo leta 2019 potekal že tretjič, tokrat na temo velikih zbirk podatkov oz. »big data«.

Na festivalih Resonances umetniki in znanstveniki skupaj razstavljajo umetniške instalacije. S tem namenom Skupno raziskovalno središče Evropske komisije (Joint Research Centre, JRC) od 25. do 29. junija 2018 v Ispri v Italiji organizira poletno šolo Resonances za umetnike in znanstvenike JRC. Poletna šola je osnova za festival, ki bo izveden leta 2019.

Vabljeni so umetniki, katerih delo meji med umetnostjo in znanostjo, se zanimajo za temo in želijo vstopiti v dialog z znanstveniki JRC na temo velikih zbirk podatkov. Rok za prijave je 15. april 2018.
Več o pozivu Resonances summer school “big data” tukaj.

Več o JRC in The JRC in Ispra (Italy).