Poletna muzejska noč

/
Vabljeni, da se pridružite v soboto 20. junija 2015, od Lendave do Pirana ter od Jesenic do Metlike. Med aktivnostmi boste našli tudi takšne, ki so podprte v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Obiščite enega od številnih muzejev, galerij in razstavišč v 50 slovenskih mestih, ki bodo v soboto, 20. junija, od 18. ure do polnoči, brezplačno odprli svoja vrata in za obiskovalce pripravili pester spored prireditev, od vodstev, delavnic, predstavitev, projekcij, pohodov, podvodnega ogleda do odprtij razstav, glasbenega programa, demonstracij in degustacij. Na ogled bodo tudi občasne in stalne razstave. Program je namenjen obiskovalcem vseh starosti, družinam in posameznikom, tistim, ki pogosto obiskujejo muzeje, predvsem pa tistim, ki vanje poredko ali pa sploh ne zahajajo.

Poletna muzejska noč poteka pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije, koordinacijo projekta izvaja ekipa iz Tehniškega muzeja Slovenije (Irena Marušič, Urša Vodopivec in Barbara Grilc). Realizacijo pa so poleg sodelujočih institucij letos omogočili še Ministrstvo za kulturo RS in Tehniški muzej Slovenije.

Vir in več na www.muzejska-noc.si

Med aktivnostmi najdete tudi nekatere, ki so podprte v okviru programa Ustvarjalna Evropa:

  • UGM Umetnostna galerija Maribor: Vodstvo po razstavi Naši Heroji (ob 20.00 in 22.00)

Razstava Naši Heroiji je del evropskega projekta “Heroes We Love. Ideology, Identity and Socialist Art in New Europe“, ki je prejel podporo EU v okviru programa Ustvarjalna Evropa (Podprogram Kultura / razpis za projekte sodelovanja 2014). Vodilni partner projekta je Umetnostna galerija Maribor.

  • Moderna Galerija: Vodstvo po razstavi NSK od Kapitala do kapitala (ob 20.00 in 21:00), Laibach: Glasbeni nokturno, zvočni performans (22:00)

Razstava NSK od Kapitala do kapitala je del petletnega projekta Rabe umetnosti – dediščina let 1848 in 1989, ki je prejel podporo EU v okviru preteklega programa Kultura (2007-2013). Slovenski partner projekta je Moderna Galerija.

  • Galerija Vžigalica: Svetlobna gverila: V temi – veččutno vodstvo Ustvarjalne pisarne SOdelujem (ob 22:00)

Svetlobna gverila je del evropskega projekta SPECTRUM 14|15, ki je prejel podporo EU v okviru programa Ustvarjalna Evropa (podprogram Kultura / razpis za projekte sodelovanja 2014). Slovenski partner projekta je Forum Ljubljana, Zavod za umetniško in kulturno produkcij.

Vabljeni!