Pogovor o knjigi Na/pol: Jasmin B. Frelih

/
V četrtek, 19. januarja 2017, ob 18. uri bo v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi pogovor z dobitnikom nagrade Evropske unije za književnost Jasminom B. Frelihom. O romanesknem prvencu Na/pol se bo z avtorjem pogovarjala Carmen L. Oven. Vabljeni!
Jasmin B. Frelih: Na/pol
Jasmin B. Frelih: Na/pol

V družbi prejemnikov prestižne nagrade EU za književnost (EUPL) je bil leta 2016 ponovno slovenski avtor, in sicer Jasmin B. Frelih (1986), ki je nagrado EUPL dobil za prvenec Na/pol. Delo je izšlo pri Cankarjevi založbi leta 2013 in s finančno podporo JAK RS. Pravice za izdajo njegove knjige so bile prodane v Albanijo, Bolgarijo, na Češko, v Srbijo, Veliko Britanijo in na Nizozemsko, sporočajo iz Cankarjeve založbe.

Pogovoru z Jasminom B. Frelihom lahko prisluhnete v četrtek, 19. januarja 2017, ob 18. uri v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi (Trubarjeva 11, Ljubljana).
Več o dogodku tudi tukaj ali tukaj (.docx).

Več o avtorju in knjigi

Jasmin B. Frelih je diplomiral iz primerjalne književnosti, literarne teorije in zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kratke zgodbe, eseje in prevode objavlja v revijah Literatura, Sodobnost, Dialogi in Idiot. Leta 2015 je objavil zbirko kratke proze Ideoluzije.
Svet romana Na/pol je razklan, komunikacija je onemogočena, viri informacij so razdrobljeni, posameznik je prisiljen misliti sam. V romanu se prepletajo tri slogovno in besedilno povsem različne zgodbe, ki bralcu ponujajo odprtost za interpretacijo. Kaos, ki ga zgodba ubeseduje, pa je še potenciran z besednimi igrami in nedokončanimi stavki.
(Vir: Cankarjeva založba.)

Vabljeni na dogodek in k branju knjige!

Nagrado EUPL sicer vsako leto prejme nabor obetavnih književnikov iz sodelujočih držav v programu Ustvarjalna Evropa. Vsako leto je po sistemu rotacije izbrana skupina 11 ali 12 držav, ki predlagajo svoje kandidate. Literati iz Slovenije so se doslej za nagrado potegovali leta 2010, ko je nagrado prejela Nataša Kramberger za delo Nebesa v robidah, leta 2013, ko je bila nagrajena Gabriela Babnik z romanom Sušna doba ter leta 2016, ko je nagrado prejel Jasmin B. Frelih za roman Na/pol.