Podpora kulturi je podpora Evropi!

/
Podpri kampanjo za povečanje proračuna EU za kulturo! Združenje Culture Action Europe je pripravilo predlogo pisma, ki ga lahko pošljete predstavnikom ministrstev, zlasti finančnemu ministru, zunanjemu ministru in ministru za kulturo. Evropski svet bo 13.–14. dec. 2018 obravnaval proračun EU post 2020. Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo.

14. nov. 2018 je Evropski parlament glasoval o novem proračunu (MFF) po letu 2020 in predlagal podvojitev 7-letnega proračuna za kulturo, tj. iz 1,4 na 2,8 milijarde EUR. Predlog bo 13.–14. decembra 2018 obravnaval Evropski svet.

Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo!

Združenje Culture Action Europe (CAE) je pripravilo predlogo pisma, ki ga lahko pošljete predstavnikom ministrstev, zlasti finančnemu ministru, zunanjemu ministru in ministru za kulturo.

Pismo je del kampanje Culture Action Europe, ki je največje evropsko združenje kulturnih organizacij, umetnikov, aktivistov, akademikov in odločevalcev. CAE kot edina evropska medsektorska mreža predstavlja vse sektorje v kulturi in je referenčna točka za informirano mnenje in razpravo o umetnosti in kulturni politiki v Evropi. Več o CAE in kampanji: cultureactioneurope.org

V podporo kampanji in kot član CAE je pismo v slovenščino (.docx) prevedel Zavod Motovila, Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih.
Pismo je sicer na voljo še v angleškem (izvirna predloga pisma – angl.), francoskem, nemškem in nizozemskem jeziku – posredujte ga svojim partnerjem v tujini! Besedilo lahko prilagodite svojemu kontekstu.

#Zdajječas

V branje priporočamo: 
Evropska komisija objavila predlog novega programa za ustvarjalno Evropo
Prva pomoč za tiste, ki želijo sooblikovati prihodnost programov financiranja EU
Vrednost in vrednote kulture
Skupna EVROPSKA PRIHODNOST je mogoča le z dolgoročno in trdno finančno podporo kulturi