Plan B#3 – Pospešeni digitalni premik med krizo in po njej

/
Rdeča nit tretjega letošnjega pogovora (5. nov.) v ciklu Plan B za kulturne politike evropskih mest bo pospešeni digitalni premik kulturnih vsebin. Z nami bodo predstavniki mest Coventry, Tartu in Ljubljana. Prijave odprte!

Na tretjem spletnem dogodku v seriji Plan B za kulturne politike evropskih mest bomo razpravljali o priložnostih in izzivih prenosa kulturnih vsebin na splet. Kaj to pomeni za kulturno raznolikost, dostopnost, živo umetnost, ustvarjalni proces, občinstvo? Kakšna sploh je vloga evropskih mest in vlad, da podpirajo kulturne sektorje v tem procesu pospešenega digitalnega premika?

Pogovor o pospešenem digitalnem premiku bo s predstavniki evropskih mest, CoventryTartu in Ljubljana, moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil.

KDAJ: Četrtek, 5. november 2020, 13.00–14.30
KAJ: Pogovor s predstavniki evropskih mest – Tony Guillan (Sklad za kulturo mesta Coventry), Kalle Paas (EPK Tartu 2024), Simon Kardum (Kino Šiška, Ljubljana)
PRIJAVE tukaj do četrtka, 5. november 2020, 12.00
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dogodka se lahko udeležite prek Zoom seminarja.
Več informacij tukaj.

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Cikel spletnih pogovorov organizirata Mestna občina Ljubljana in zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s člani evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa.
Mestna občina Ljubljana je kandidatka za naziv Evropska prestolnica kulture 2025.