Plan B za kulturne politike evropskih mest

/
Cikel spletnih pogovorov o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih. Prvi spletni pogovor "Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije", 22. junij 2020, bo moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil.

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Ragnar Siil(1) ZAČASNI UKREPI IN DOLGOROČNI PREMISLEK – Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije
Ponedeljek, 22. junij 2020 (13.00-14.30)
Moderator: Ragnar Siil (EE)

Prvi spletni pogovor v ciklu o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih se bo osredotočil na začasne ukrepe in dolgoročne premisleke o kulturnih startegijah. Pogovor s predstavniki mest Tartu, Novi Sad, Lizbona in Ljubljana bo moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil.

(2) PRENOS KULTURNIH VSEBIN NA SPLET V ČASU KRIZE IN PO NJEJ
September 2020

(3) KULTURA V JAVNEM PROSTORU V ČASU KRIZE IN PO NJEJ
Oktober 2020

Dodatne informacije: Tanja Kos (tanja.kos[at]motovila.si)

Cikel spletnih pogovorov organizirata Mestna občina Ljubljana in zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s člani evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa. Mestna občina Ljubljana je kandidatka za naziv Evropska prestolnica kulture 2025.