Plan B za kulturne politike evropskih mest

/
S ciklom spletnih pogovorov o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih nadaljujemo jeseni. Naši prvi gostje (22. junij 2020) so bili Vuk Radulović (Novi Sad), Alexandra Sabino (Lizbona) in Mateja Demšič (Ljubljana). Z njimi se je pogovarjal Ragnar Siil, priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest.
Prvi spletni dogodek “Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije” (22. junij 2020): Mateja Demšič (Mestna občina Ljubljana), Alexandra Sabino (Mesto Lizbona), Vuk Radulović (Fundacija Novi Sad 2021) in Ragnar Siil (EE).

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Prvi spletni pogovor pod naslovom Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije (22. junij 2020) v ciklu o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih se je osredotočil na začasne ukrepe in dolgoročne premisleke o kulturnih strategijah. Z nami so bili Mateja Demšič, Vodja oddelka za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Alexandra Sabino, Svetovalka namestnika župana za kulturo, Mesto Lizbona in Vuk Radulović, Vodja sektorja za mednarodno sodelovanje, Fundacija Novi Sad 2021. Pogovor s predstavniki mest je moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil.
Priporočamo ogled celotnega video pogovora tukaj.

Vabljeni na jesenske pogovore

* KULTURA IN PROSTOR V ČASU KRIZE IN PO NJEJ
Četrtek, 1. oktober 2020 (13.00–14.30)

* PRENOS KULTURNIH VSEBIN NA SPLET V ČASU KRIZE IN PO NJEJ
Četrtek, 5. november 2020 (13.00–14.30)

Pogovori bodo v angleškem jeziku brez tolmačenja.
Dodatne informacije: Tanja Kos (tanja.kos[at]motovila.si)

Cikel spletnih pogovorov organizirata Mestna občina Ljubljana in zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s člani evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa. Mestna občina Ljubljana je kandidatka za naziv Evropska prestolnica kulture 2025.