Onkraj horizontov: fokus Ukrajina, 15.–19. okt. 2018

/
Zavod Motovila oktobra 2018 organizira študijski obisk za skupino umetnikov, kulturnih menedžerjev in kustosov iz Ukrajine. Obisk predstavlja izjemno priložnost za gradnjo mostov v kulturi med Slovenijo in regijo onkraj Evropske unije.
Udeleženci študijskega obiska Onkraj horizontov 2017 iz Armenije, Gruzije, Moldavije in Ukrajine.

Letos nadaljujemo s krepitvijo čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in državami Vzhodnega partnerstva EU. Tokrat v fokus postavljamo Ukrajino. Med 15. in 19. okt. 2018 na študijskem obisku »Onkraj horizontov« gostimo skupino ukrajinskih kulturnih izvajalcev (PROFILI gostov, angl.).

V pripravi je pester program, ki bo obsegal strokovna usposabljanja, predavanja, individualna in skupinska srečanja z domačimi predstavniki sektorja, predstavitev kandidatk za Evropsko prestolnico kulture, ki jo Slovenija gosti leta 2025, ter drugo lokalno kulturno dogajanje.

Vabljeni, da izkoristite priložnost za srečanje in mreženje na katerem od dogodkov!

PROGRAM
Dan 1: Ljubljana, 15. okt.: Sprejem v Atriju ZRC SAZU – odpovedano.
Dan 2: Ljubljana, 16. okt.: »Onkraj kulturnega modela«* – konferenca o inovativnih pristopih poslovanja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih v MAO s strokovnjaki iz Velike Britanije, Švedske in Španije (Katalonije).
Dan 3: Maribor, 17. okt.: »Onkraj ustaljenega komuniciranja v kulturi«* – seminar o inovativnih pristopih komuniciranja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih v CzK Maribor.
Dan 4: Ljubljana, 18. okt: Mesta v Hiši EU: od ustvarjalnih povezav do EPK.
Dan 5: Ljubljana, 19. okt.: Individualna srečanja v Dobri vagi – na povabilo / po dogovoru.

Študijski obisk organizira zavod Motovila v sodelovanju s partnerji: Center za kreativnost*, ki ga izvaja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Dobra vaga / Kino Šiška, Hiša EU idr.

Bi želeli sodelovati ali se srečati z gosti iz Ukrajine?
Dodatne informacije: tanja.kos[at]motovila.si

O dogodku poročamo tukaj.

Projekt se izvaja v okviru programa Culture Bridges s podporo Evropske unije. Program Culture Bridges podpira razvoj strokovnjakov v kulturnih in ustvarjalnih industrijah v Ukrajini ter jim omogoča, da sodelujejo z organizacijami in posamezniki v EU. Program Culture Bridges izvaja British Council v partnerstvu z mrežo nacionalnih kulturnih inštitutov za kulturo Evropske unije (EUNIC) v Ukrajini.
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.