Napovedujemo ONKRAJ HORIZONTOV: Armenija – Gruzija – Moldavija – Ukrajina

/
Zavod Motovila, center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, med 10. in 14. aprilom 2017 v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici organizira študijski obisk za skupino umetnikov, kulturnih managerjev in kustosov iz štirih držav Vzhodnega partnerstva EU, in sicer Armenije, Gruzije, Moldavije in Ukrajine.

Onkraj horizontov_banner_1100x350px

Povezujemo kulturne in ustvarjalne sektorje.

Študijski obisk organiziramo v sodelovanju z regionalnim Programom za kulturo in ustvarjalnost EU in Vzhodnega partnerstva* ter številnimi lokalnimi partnerji, namenjen pa je povezovanju in spodbujanju čezmejnega sodelovanja med kulturnimi izvajalci iz Slovenije in gostujočih držav, ki so že ali bodo kmalu tudi članice programa EU Ustvarjalna Evropa.

V Slovenijo pride 23 gostov, predstavnikov kulturnega sektorja z različnih področij, ki se jim bodo pridružili še predstavnik regionalnega programa, novinarki iz Ukrajine in predstavnica Ministrstva za kulturo iz Armenije. Zanje ekipa zavoda Motovila pripravlja intenziven petdnevni program študijskih obiskov, individualnih in skupinskih srečanj in obilo priložnosti za mreženje ter izmenjavo izkušenj.

*Program financira Evropska unija.