Napovedujemo ONKRAJ HORIZONTOV: Armenija – Gruzija – Moldavija – Ukrajina

/
Zavod Motovila, center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, med 10. in 14. aprilom 2017 v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici organizira študijski obisk za skupino umetnikov, kulturnih managerjev in kustosov iz štirih držav Vzhodnega partnerstva EU, in sicer Armenije, Gruzije, Moldavije in Ukrajine.

Onkraj horizontov_banner_1100x350px

Povezujemo kulturne in ustvarjalne sektorje.

Študijski obisk (glej program) organiziramo v sodelovanju z regionalnim Programom za kulturo in ustvarjalnost EU in Vzhodnega partnerstva* ter številnimi lokalnimi partnerji, namenjen pa je povezovanju in spodbujanju čezmejnega sodelovanja med kulturnimi izvajalci iz Slovenije in gostujočih držav, ki so že ali bodo kmalu tudi članice programa EU Ustvarjalna Evropa.

V Slovenijo pride 23 gostovpredstavnikov kulturnega sektorja z različnih področij, ki se jim bodo pridružili še predstavnik regionalnega programa, novinarki iz Ukrajine in predstavnica Ministrstva za kulturo iz Armenije. Zanje ekipa zavoda Motovila pripravlja intenziven petdnevni program študijskih obiskov, individualnih in skupinskih srečanj in obilo priložnosti za mreženje ter izmenjavo izkušenj.

Program med drugim vključuje

– Debata o povezovanju kulturnih in ustvarjalnih sektorjev »Onkraj horizontov: Armenija > Gruzija > Moldavija > Ukrajina«. Pogovarjata se Ragnar Siil in Luka Piškorič (Hiša EU – Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, 10. april ob 13. uri).

– Večerni sprejem za udeležence obiska in vabljene predstavnike domačega kulturnega sektorja (10. april, v Stari mestni elektrarni, v sodelovanju z Zavodom Bunker).

– Predavanje »Ustvarjalne skupnosti – o novih modelih sodelovanja, financiranja in razvoja občinstev« in serija fokusnih oz. področnih omizij, kjer se bodo gostje spoznali z vabljenimi predstavniki domačega sektorja (12. april, v Kreativnem centru Poligon).

– Študijske poti z obiskom lokalne kulturne scene v Mariboru (11. april, v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom, ND MB) in Novi Gorici/Vipavi/Šempasu/Oseku (13. april, v Kulturnem domu NG in na drugih lokacijah, v sodelovanju z Akademijo umetnosti, Univerza v Novi Gorici).

Prepričani smo, da obisk predstavlja izjemno priložnost za gradnjo mostov v kulturi med Slovenijo in regijo onkraj Evropske unije. Če vas zanima več in bi se želeli srečati z našimi gosti, nam sporočite na tanja.kos@motovila.si. Tu smo, da povezujemo kulturne in ustvarjalne sektorje!

PREVERITE PROGRAM.
Tukaj POROČAMO, kako smo povezali kulturne in ustvarjalne sektorje onkraj horizontov.

*Program financira Evropska unija.