Od ideje do scenarija – vabljeni na Scenarnico 2018

/
Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, javna agencija RS, že tretjič zapovrstjo organizirata brezplačno polletno scenaristično delavnico (apr.–sept. 2018), katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića. Rok za prijavo: 1. apr. 2018.

Scenarnica je namenjena profesionalnim ustvarjalcem, že izkušenim scenaristom in režiserjem, kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. Prijavijo se lahko polnoletni državljani RS oz. tuji državljani, ki večinsko ustvarjajo v slovenskem jeziku (ali jeziku manjšin).

Cilj scenaristične delavnice, ki bo potekala v Ljubljani šest vikendov od aprila do septembra 2018, je razvoj ideje in zgodbe v scenarij za celovečerni igrani film in priprava tako razvitega scenarija do stopnje, primerne za prijavo na filmske delavnice in razpise doma ali v tujini.

Termini delavnice v letu 2018:
27. 4.–29. 4. / 18. 5.–20. 5. / 8. 6.–10. 6. / 29. 6.–1. 7. / 23. 8.–26. 8. / 7. 9.–9. 9.
Predstavitev in zaključek Scenarnice na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Srdjan Koljević je scenarist in režiser filmov Sivi kamion rdeče barve, Žena z zlomljenim nosom in Branil sem Mlado Bosno, scenarist filmov Klopka, Krogi, Nataša, Nebeška vaba in soscenarist filma Ivan, lanskoletnega prejemnika vesne za najboljši igrani celovečerni film. Na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu predava scenaristiko. Je eden vodilnih tovrstnih strokovnjakov na področju JV Evrope.

Rok za prijavo je 1. april 2018.
Udeležba na delavnici je brezplačna.

Za več glej razpisno dokumentacijo v slovenščini (.pdf):
SCENARNICA2018_RAZPIS
SCENARNICA2018_PRIJAVNICA
Prijave pošljite na scenarnica@gmail.com.